Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Can BotinoL’Ajuntament d’Eivissa ha tramitat en sis mesos 189 ajudes relacionades amb l’accés a l’habitatge per valor de 74.404 euros. També s’han donat 104 ajudes per subministrament d’energia. Els destinataris són usuaris dels Serveis Socials municipals.

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa ha destinat, en els darrers 6 mesos, 74.404,08 euros a un total de 189 ajudes per habitatge. Aquestes ajudes tenen com a objectiu que les  persones residents al municipi no es quedin sense habitatge davant la complexa situació que pateix l’illa d’Eivissa per la falta d’oferta de vivenda a un preu assequible.

Les ajudes es tramiten amb usuaris que tenen un pla de feina dins els serveis socials de la ciutat, és a dir, no són ajudes o subvencions puntuals, sinó que els usuaris tenen un expedient obert al departament i han d’entrar en un pla de feina destinat que busca que l’usuari aconsegueixi a curt o mig termini la independència econòmica.

Entre les ajudes que s’han donat s’hi troben ajudes per deutes de lloguer, deutes d’habitatge, arrendaments d’habitacions i ajudes d’accés a l’habitatge en general.

Els serveis tècnics de Benestar Social constaten que la major part de les sol·licituds que s’atenen es donen durant els mesos de temporada baixa degut les condicions sociolaborals i la temporalitat a l’illa d’Eivissa.

El regidor de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa, Joan Ribas, ha afirmat que “dins la línia de feina dels Serveis Socials de l'Ajuntament es fa tot el possible per a que tots els nostres veïns, residents al municipi d’Eivissa, puguin romandre al seu habitatge amb unes condicions dignes”.

El pressupost de les ajudes prové d’una partida genèrica d’ajudes de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa que va destinada a que els ciutadans puguin fer front les despeses del dia a dia. A més de l’habitatge és habitual ajudar a fer front despeses de subministrament energètic, d’alimentació o per a la compra d’electrodomèstics bàsics.

Pel que fa als subministraments, des del setembre de 2016 fins al mes de  març de 2017, han estat 104 les ajudes donades a famílies per al pagament del subministrament energètic (llum, aigua i gas) amb un pressupost de 15.630,35 €.

L’Ajuntament d’Eivissa té signat des de 2015 un conveni amb Endesa per paralitzar els talls de subministrament. D’aquesta manera, si arriba algun usuari als serveis socials amb una ordre de tall d'electricitat, els tècnics del departament de Benestar Social envien una comunicació i es suspèn aquesta tramitació per part de l'empresa.

El regidor de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa, Joan Ribas, ha explicat que degut a les baixes temperatures “aquests són els mesos on més ajudes es necessiten en qüestions de subministrament energètic”. Ribas conclou que ‘des de l’Ajuntament es treballa de valent perquè ningú d’aquesta ciutat es quedi sense llum o aigua, i això s’està aconseguint’.