Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

ApetitósL’Ajuntament d’Eivissa presenta Apetitós, una guia de Restaurants Amics de la infància a la que s’hi ha adherit 20 establiments de restauració del municipi.  També s’ha fet l’acte d’entrega dels diplomes acreditatius als restaurants que participen en la iniciativa Apetitós.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, acompanyat del tinent d’alcalde, Joan Ribas, ha presentat Apetitós, la guia de restaurants amics de la infància a la que s’hi han adherit 20 establiments de restauració del municipi.

Aquesta iniciativa pionera a l’Estat, es fa amb la finalitat de la que la ciutat avanci en el seu compromís com a Ciutat Amiga de la Infància i seguint amb el Pla Municipal d’Infància i Adolescència que es duu a terme des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Eivissa.

L’objectiu es establir un segell de qualitat mitjançant el quan els 20 restaurants que formen part d’aquesta iniciativa adquireixin una sèrie de compromisos que els fa aptes per ser establiments on els infants són benvinguts. Des de l’Ajuntament s’ha treballat amb la implantació de 10 compromisos, entre els quals es troba tenir vaixella infantil, canviadors, cadiretes per als infants, la possibilitat d’escalfar el menjar dels més petits, que es permeti alletar, disposar de contes o llibres i que el local estigui adequat a la seguretat dels i les menors.

Per a l’elaboració de la guia de restaurats amics de la infància, des de la regidoria d’Educació s’han posat en contacte amb un total de 169 establiments de restauració per tal de convidar-los a formar part d’aquesta iniciativa i després s’han visitat els diferents espais. Finalment s’ha comprovat que tots els establiments adherits a Apetitós complien els compromisos.

Per altra banda, avui s’ha fet entrega a tots els establiments d’un diploma acreditatiu, exemplars de les guies dels restaurants i estovalles per a que els més petits s’entretinguin pintant de colors. També s’ha fet entrega d’una ferratina amb el disseny del segell de qualitat Apetitós per a que els restaurants el col·loquin a un lloc visible i, des de fora de l’establiment, es distingeixi que forma part de la xarxa restaurants amics de la infància.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha explicat que “Apetitós es un programa que ve a  mostrar el compromís d’aquest Ajuntament cap els infants i els adolescents, ja que s’estan treballant des de moltes regidories per garantir el benestar  i els drets del tots els infants a la nostra ciutat”
El tinent d’alcalde, Joan Ribas, ha destacat que l’Ajuntament d’Eivissa treballa “en iniciatives com aquesta que posa al centre les necessitats de l’infant en contraposició als establiments que s’especialitzen en només adults”.
La guia ha estat editada en 3 idiomes i hi haurà 5000 exemplars, on es poden trobar els restaurants amics de la infància que estaran qualificats d'una a cinc estrelles, segons els compromisos que han adquirit per a formar part del programa Apetitós. Aquesta guia també es trobarà al lloc web de l’Ajuntament d’Eivissa www.eivissa.es i es distribuirà a hotels del municipi i punts d’informació turística.
 
Formen part de la Guia de restaurants Amics de la Infància els següents establiments: Ágora, All, Ancient People, Anduriña, cafeteria Concord, cafeteria Isla, Can Alfredo, Can Moreta, Casa Manolo, El Barco, Kobi, La Tagliatella, Manapany, Mar a Vila, Müma, Pizzeria Talamanca, S’Ametller, Sa Casola, Sa Nova Llum.

Enllaç a:
· Tall de veu de l'alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz
· Tall de veu del tinent d’alcalde, Joan Ribas