Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Emissari TalamancaLa presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz i el president del Consell insular d’Eivissa, Vicent Torres, han visitat la platja de Talamanca amb motiu de la instal·lació del nou emissari que ha començat a funcionar aquest estiu.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz ha afirmat que el d’avui “és un dia per mostrar-nos molt satisfets per l'obra del nou emissari de Talamanca. Fa dos anys tots els assistents que estem aquí, amb la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, i el president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Torres, vàrem adquirir el compromís de buscar una solució urgent a la platja de Talamanca, no només per un tema de protecció de la praderia de posidònia, sinó també per una qüestió de salut dels banyistes. I avui, dos anys després, aquest compromís és una realitat”.

L’alcalde ha agraït el treball fet per la conselleria de Medi Ambient, la de Presidència, Abaqua i al Consell Insular d’Eivissa pel finançament i recolzament tècnic i econòmic rebut per dur a terme aquesta obra. També ha agraït la sensibilitat i celeritat amb la que s’han fet les obres per solucionar “un problema històric” a la ciutat d’Eivissa.

L’alcalde també ha destacat que a la platja de Talamanca queda pendent la regulació dels fondejos pel que l’Ajuntament d’Eivissa ja ha redactat i presentat un projecte, tot i no ser competència municipal. En aquests moments el projecte de regulació de fondejos de la platja de Talamanca està pendent de la Demarcació de Costes des de fa un any i ha aprofitat per sol·licitar-li un impuls que doni una solució definitiva a la regulació dels fondejos a la badia de Talamanca.

També ha avançat que ara l’objectiu de l’Ajuntament d’Eivissa està centrat en la reforma del passeig de ses Figueteres, un projecte presentat per a optar al seu finançament a través de l’Impost de Turisme Sostenible.

El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Torres, ha afirmat que les tres institucions han treballat conjuntament per dur endavant aquest projecte i que es continuarà treballant per a millorar el litoral d’Eivissa.

Per la seva banda, la presidenta  del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha dit que, al principi de la legislatura, l’illa d’Eivissa es trobava a amb molts de problemes de gestió de l’aigua pendents per fer i que ara ja estan solucionats. “Ara podem veure que, des de la voluntat política i des de la decisió i fermesa, aquests problemes estructurals han quedat resolts” i ha afirmat que “des de la col·laboració institucional s’han pogut solucionar problemes donant garanties mediambientals” com es el cas de la obra del nou emissari de Talamanca.

La presidenta també ha manifestat que el projecte de remodelació del passeig de ses Figueteres, compleix amb els requisits del finançament a través de l’Impost Econòmic Turístic, i esta a l’espera de la seua revisió per part de la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible de les Illes Balears qui ha d’analitzar i valorar el projecte.

La construcció i instal·lació del nou emissari de Talamanca ha tingut un cost de 7,2 milions d’euros, havent col·laborant l’Ajuntament d’Eivissa i el Consell Insular d’Eivissa al seu finançament, i ha tingut un termini d’obra d’11 mesos.