Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

la rua de los fenicios

La reunió, que tindrà lloc el proper dijous i divendres, comptarà amb 30 participants de diferents punts d’Espanya i regions de la Mediterrània, i compta amb el suport de l’Ajuntament d’Eivissa i el Consell d’Eivissa.

La ciutat d’Eivissa serà seu aquesta setmana de la reunió anual dels integrants de la xarxa de la Ruta dels Fenicis. Aquesta assemblea té com a objectiu analitzar estratègies i projectes per al desenvolupament de rutes culturals relacionades amb el llegat dels fenicis en el context mediterrani i per al seu desenvolupament a la nostra ciutat compta amb el suport de l’Ajuntament d’Eivissa i el Consell d’Eivissa.

La Ruta dels Fenicis és una connexió entre les grans rutes nàutiques que, des del segle XII a.C, varen ser utilitzades pel poble fenici com a part essencial per a l’intercanvi cultural i comercial a la Mediterrània. La creació de la xarxa de la ruta fenícia, que està formada per diferents ciutats espanyoles i regions de la Mediterrània, inclosa Eivissa, contribueix a promoure el coneixement d’aquesta cultura, reforçant relacions i contactes entre els diferents països del Mediterrani.

Aquestes rutes, que es van posar en marxa inicialment per part del Ministeri de Turisme italià a l’any 1994 al Consell d’Europa, s’han convertit en una part fonamental de la cultura mediterrània que es donen a conèixer a diferents fires turístiques. També es promocionen amb mostres fotogràfiques itinerants i amb la recent creació de la primera Guia de turisme cultural sobre la Ruta dels Fenicis a Espanya, editada per l’Institut d’Investigació Universitària d’Arqueologia Ibèrica de Jaén, el passat mes de maig. La ciutat d’Eivissa forma part des de fa alguns anys d’aquesta xarxa de feina amb l’objectiu de promoure el seu legat històric i que el nom de la ciutat pugui ser cada vegada més conegut dins del sector de turisme cultural i patrimonial. Aquest interès és major atès que el legat fenici és el fil conductor de tota la declaració d’Eivissa com a Patrimoni Mundial per part de la Unesco.

L’assemblea anual de la xarxa tindrà lloc els propers dies 30 de novembre i 1 de desembre i les sessions de feina es desenvoluparan a la Sala Capitular de l’Ajuntament d’Eivissa amb presència d’una trentena de participants, membres de la xarxa espanyola de la Ruta dels Fenicis.

Durant els dos dies d’assemblea, els participants impartiran distintes conferències i s’elaboraran les estratègies conjuntes per al desenvolupament de la Xarxa de la Ruta dels Fenicis a Espanya per als propers mesos.

El proper divendres dia 30 de novembre, a partir de les 10.00 del matí, el grup realitzarà una visita guiada per Dalt Vila i a les 11.30 hores tindrà lloc la inauguració oficial de les jornades amb la presència de l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i del director insular de Turisme, Vicent Torres. A les 12.00 hores tindrà lloc la presentació de l’Associació Xarxa espanyola Ruta dels Fenicis a càrrec de Manuel Peregrino, secretari tècnic de la xarxa espanyola de la Ruta, i a les 12.30 hores la conferència “Eivissa, ciutat fenícia” que impartirà Joan Ramón Torres, tècnic de Patrimoni del Consell d’Eivissa.

A partir de les 16.30 hores de la tarda, es reprèn la sessió amb les distintes presentacions i propostes dels socis de la xarxa europea Ruta dels Fenicis i a les 19 hores tindrà lloc una xerrada sobre les “Estratègies de Turisme Cultural a Eivissa”, a càrrec del director insular de Turisme del Consell d’Eivissa, Vicent Torres.

El divendres dia 1 de desembre, a partir de les 19.00 hores tindrà lloc l’Assemblea de la xarxa espanyola de la Ruta dels Fenicis amb l’anàlisi de la situació actual de l’itinerari cultural, l’aprovació de les accions de promoció per al 2018 i la firma del Memoràndum d’adhesió dels nous membres a l’Associació. A partir de les 12.00 hores està prevista una visita al poblat fenici de sa Caleta que, com sabeu, també està inclòs a la declaració de Patrimoni Mundial.