Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Carrer SoledatL’Ajuntament d’Eivissa, a través del Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat, inicia les obres de reforma i rehabilitació dels carrers Soledat i Hospital a Dalt Vila amb una inversió de 170.000 euros.

L’Ajuntament d’Eivissa, a través del Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat integrat per l’Ajuntament d’Eivissa, Consell insular d’Eivissa i Govern de les Illes Balears, ha iniciat els treballs de reforma i rehabilitació del carrer Soledat, situat al barri de Dalt Vila. Aquest projecte inclou també les obres del carrer Hospital que s’iniciaran després de l’estiu.

El projecte preveu la pavimentació dels carrers, col·locació de mobiliari urbà i l’execució de les infraestructures pròpies dels carrers, com el sanejament i clavegueram, l’abastiment d’aigua i la creació d’una xarxa d’evacuació separada per a les aigües residuals i pluvials.

Actualment aquest carrer no es troba pavimentat, la xarxa d’abastiment d’aigua es troba en mal estat i no compta amb una xarxa general d’evacuació d’aigües residuals, ni de una xarxa d’evacuació per a les pluvials.
Per al regidor de Cultura i patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, ‘amb aquestes actuacions reforcem la nostra feina dins de l’àmbit patrimonial i continuem amb les tasques de millora a aquest entorn, tant important per a la nostra ciutat’.

La pavimentació es farà amb pedra de Sant Vicent i còdols, utilitzant l’empedrat característic dels carrers de Dalt Vila, donat que actualment aquests carrers no es troben pavimentats.

Pel que fa al tipus d’enllumenat, es manté l’existent als carrers amb faroles a les façanes. En relació al mobiliari urbà, es substituirà l’actual per una nova barana d’acer, del mateix model que l’actual, i la instal·lació de papereres com les instal·lades al casc històric de Dalt Vila.

També està previst el soterrament del subministrament d’electricitat, de la xarxa d’enllumenat públic i de telecomunicacions, així com l’eliminació de barreres arquitectòniques per millorar l’accessibilitat.

Les obres del carrer Soledat està previst que finalitzin abans de l’estiu, tenint en compte que és zona d’interès arqueològic i, per aquest fet, es podria ampliar el termini d’execució. Per altra banda, les obres del carrer Hospital començaran passat l’estiu.  
Les obres han estat adjudicades a l’empresa Construcciones y Reformas Sa Torre amb una inversió de 170.000€ IVA inclòs.