Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

La MarinaL’Ajuntament d’Eivissa començarà, el proper d’abril, la senyalització de les terrasses dels comerços i establiments de restauració del Port d’Eivissa i barri de la Marina amb un nou sistema de tatxes metàl·liques.

La regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Eivissa començarà a instal·lar, a partir del proper mes d’abril, les tatxes metàl·liques al terra que senyalitzaran l’ocupació de la via publica permesa a cada un dels establiments comercials i de restauració del Port d’Eivissa i del barri de la Marina.

Es tracta d’un nou sistema, que ja s’aplica a altres indrets de l’Estat. Permetrà, d’una banda, als propietaris de negocis delimitar l’espai autoritzat dels seus establiments i d’altra banda facilitarà a l’Ajuntament la tasca de control de compliment de l’ocupació.

Des de l’Ajuntament d’Eivissa s’ha decidit iniciar aquesta nova manera de senyalització al Port d’Eivissa i el barri de la Marina ja que són zones on s’ha detectat un major incompliment dels espais autoritzats d’ocupació de la via pública, especialment durant l’època estival.

El sistema consta d’unes tatxes metàl·liques, de color platejat, que s’instal·len al terra mitjançant una cola especial, evitant així qualsevol tipus d’obra i que delimitaran les superfícies de les terrasses. D’aquesta manera es facilitarà la labor inspectora de la Policia Local d’Eivissa i del zelador de comerç. S’han adquirit un total de 2.000 tatxes gravades.

La regidora de Comerç de l’Ajuntament d’Eivissa, Glòria Corral, ha assenyalat que l’objectiu és clarificar els espais ocupats per tal de millorar la mobilitat i la imatge d’aquests barris.
Per a dur a terme aquesta feina s’ha realitzat un estudi d’aixecament topogràfic de les línies d’edificació dels dos barris que serà la ferramenta amb la que es regiran els tècnics per tal d’atorgar les noves ocupacions de la via pública.
El pressupost destinat la posada en marxa d’aquesta nova mesura es de 17.300 euros més IVA.