Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dones del MónLa ciutat d’Eivissa compta amb una nova intervenció artística de visibilització de les dones del món. El mur, en el que hi han intervingut els artistes Aida Miró, Jerom i Twof-ü, amb tres retrats de dones de diferents cultures i edats està ubicat a les pistes esportives de sa Bodega.

La ciutat d’Eivissa compta amb una nova  intervenció artística que fa un homenatge i visibilitza a totes les dones del món. Durant les darrers setmanes els artistes Jerom, Aida Miró i Twof-ü han intervingut al mur de les pistes de sa Bodega, al centre de la ciutat d’Eivissa, amb la realització d’un mural en el que han pintat, amb la tècnica del grafit i pintures acríliques, els retrats de tres dones de diferents cultures i edats.

Al fons dels retrats, frases d’empoderament, noms de dones importants en la història i que no han estat reconegudes pel fet de ser dones, i missatges escrits amb cal·ligrafies diferents realitzats per l’artista Twof-ü.

A la presentació de la nova obra hi ha assistit una de les dones que ha quedat immortalitzada a aquesta paret, Catalina, l’àvia de l’artista Aida Miró, que s’ha desplaçat fins al centre d’Eivissa per a rebre el reconeixement. L’artista plàstic Jerom, ha estat l’autor d’aquesta obra i ha afirmat que “la idea va sorgir per tal de donar major visibilitat a les dones als espais urbans, un homenatge que volem continuar a altres punts de la ciutat”.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Elena López, que ha assistit a la presentació, ha donat l’enhorabona als artistes per la seva empremta que “té l’objectiu de visibilitzar a les dones als carrers de la ciutat”, i ha assegurat que “per aquest equip de govern, la igualtat és un pilar fonamental del  nostre compromís polític i, per aquest motiu, continuarem fent accions educatives, socials i intervencions per visibilitzar a les dones, posant noms de carrers, plantejant programes educatius pels infants i posant en marxa la Casa de la Igualtat, entre d’altres accions”.

Els altres dos retrats, també realitzats amb la tècnica del grafit, són dues imatges de dones que els artistes captaren amb fotografies i que ara han quedat representades a Eivissa.