Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dones escriptoresLa Biblioteca Municipal d’Eivissa s’adhereix al Dia de les escriptores amb la celebració d’una lectura sota el títol “Dia de les escriptores. Rebels i transgressores” i una exposició bibliogràfica de novel·les escrites per dones.

La Biblioteca Municipal d'Eivissa, amb la participació del Centre d'Educació de Persones Adultes, s'adhereix a la celebració del Dia de les Escriptores, el dilluns 15 d'octubre, a les 20 hores, amb una lectura de textos d'autores a càrrec de l'alumnat d'aquest centre d'adults. L’escriptora eivissenca Iolanda Bonet introduirà l'acte.
Baix el títol "Dia de les escriptores. Rebels i transgressores", es llegiran textos de les escriptores, Ana Maria Matute, Aurora Bertrana, Josefina Aldecoa, Maria Aurèlia Capmany, Maria Mercè Marçal, Mercè Rodoreda, Rosalia de Castro i Simone de Beavoir. Iolanda Bonet farà una introducció sobre les escriptores i llegirà alguns textos escrits per ella.

Igualment, la biblioteca ha preparat una exposició bibliogràfica "Veu i paraula d'escriptora", amb una selecció de novel·les escrites per dones amb els seus corresponents audiollibres, que estirà disponible durant tota la setmana.

Enguany és la tercera edició del Dia de les Escriptores, una celebració per recuperar el llegat literari de les dones escriptores, fer visible les seues obres i combatre la discriminació que han sofert al llarg de la història.

En aquest sentit, la biblioteca ha dedicat l'activitat "L'escriptora del mes d'octubre" a una autora que utilitzà el pseudònim masculí per publicar les seves obres, George Sand, quan el seu nom era Amandine Aurore Lucile Dupin. És un fet que ha passat amb moltes altres escriptores com Mary Anne Evans (George Eliot), les germanes Brönte, Karen Blixen (Isak Dinesen), Cecilia Böhl de Faber (Fernan Caballero) o Caterina Albert (Víctor Català), entre d'altres.

La celebració del Dia de les Escriptores va ser una iniciativa de la Biblioteca Nacional de España (BNE), la Federación Española de Mujeres Directivas, Ejecutivas, Profesionales y Empresarias (FEDEPE) y la Asociación Clásicas y Modernas (CyM). Enguany el tema proposat és "Rebels i transgresores", un tema que ha estat escollit a nivell nacional per la comissària d'aquesta edició, l'escriptora i periodista Joana Bonet.