Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Mercadet Llibre SolidariLa Biblioteca Municipal d’Eivissa celebra aquesta setmana el Dia Internacional de la Biblioteca amb la X edició del Mercadet del llibre solidari i diferents activitats culturals.

La Biblioteca Municipal d’Eivissa celebra, durant aquesta setmana el Dia de la Biblioteca amb la Mercadet del llibre solidari a benefici de l'Associació de voluntaris Magna Pityusa, presentacions de llibres i exposicions de contes i activitats infantils. En el mercadet que s’ha instal·lat a l’entrada de Can Ventosa, i que estarà obert des d’avui i fins el dia 26 d’octubre en horari de 10 a 20 hores, hi ha llibres i audiovisuals de segona mà a canvi d'un donatiu mínim de 1,50 euros. 

L'organització del Mercadet del llibre solidari té lloc al voltant del 24 d'octubre, dia que es celebra el Dia de la Biblioteca, una data que s'aprofita per posar en valor les biblioteques, reconèixer la seva tasca, els serveis i els seus recursos.
Aquesta data es celebra des de l’any 1997, en que cada 24 d’octubre es commemora el Dia Internacional de les Biblioteques. La proposta sorgeix en record a la destrucció de la Biblioteca de Sarajevo, Vijecnica, bombardejada la nit del 24 al 25 d’agost de 1992 per les forces serbobòsnies durant la guerra dels Balcans.
La iniciativa, promoguda per la Asociación Española de Amigos del Libro Infantil y Juvenil, va néixer per traslladar a l’opinió pública la importància de la biblioteca com a lloc de trobada dels lectors de totes les edats amb la cultura, i com un instrument de millora de la formació i la convivència humanes.
Amb motiu de la celebració del Dia internacional de la Biblioteca, durant tota la setmana la Biblioteca Municipal d’Eivissa donarà protagonisme als "Contes per anar a dormir i somiar", amb una ambientació i selecció de llibres i contes infantils d'aquesta temàtica. I el divendres 26 d'octubre, tindrà lloc a les 19 hores, un taller on els infants podran confeccionar-se el seu atrapa somnis.

Durant aquesta setmana també, la Biblioteca Municipal d’Eivissa acollirà els següents actes:
- Dilluns 22 d’octubre a les 19.30 hores, la presentació de la llengua catalana a la comunitat araboparlant de les Illes Balears, "Salam al català", organitzada per la Plataforma per la llengua de les Illes Balears amb el suport de la Conselleria de Cultura del Govern Balear.
- Dijous 25 d’octubre a les 20 hores la presentació del llibre de Sandra Monsálvez Griñan, titulat "Camino a tu libertad".
- Divendres 26 a les 19.30 hores, la presentació de la novel·la de Manel Santana, titulada "La plagueta vermella. Una història de quinquis i outsiders", editada per Illa Edicions.

Per altra banda, la Biblioteca de Can Ventosa rep una mitjana de 400 persones diàries que utilitzen generalment els diferents serveis: consulta de la premsa, ús dels terminals amb connexió a internet, servei wifi, utilització de les diferents sales com a espai d'estudi i consulta del fons, o el servei de préstec. L'any passat es varen fer un total de 36.368 préstecs. Per accedir al préstec cal fer la inscripció, i el nombre total de persones sòcies de la biblioteca és ara mateix de 23.227. Igualment, el passat curs escolar visitaren la biblioteca en visita guiada, 832 alumnes.