Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Web de Sa ComaL’Ajuntament d’Eivissa organitza el pròxim diumenge dia 9 de desembre, una jornada d’adopció responsable del Centre de Protecció Animal de sa Coma per tal de conscienciar sobre les distintes opcions alternatives a la compra d’una mascota. 

La jornada es celebra entre les 11 i les 13.30 hores al Mercat Vell, al barri de la Marina, on es portaran alguns dels cans que hi ha al centre per tal que tot qui vulgui s’acosti a conèixer-los, amb la idea que abans que comprar una mascota aquestes festes és encara millor donar-li una nova llar als cans acollits. Però el primer de tot ha de ser pensar-se molt seriosament si la responsabilitat d’un ca encaixa amb la nostra situació personal i familiar.

La regidora de Medi Ambient, Montse García, ha explicat que incorporar una mascota ha de ser una decisió ‘molt meditada i pensada i ha d’haver-hi el consens de tota la família perquè es tracta d’una ‘responsabilitat que s’ha d’assumir’.

La regidora també ha volgut recordar que l’adopció responsable implica no només d’alimentar a la nostra mascota, sinó que també s’ha d’avaluar si disposem de prou temps lliure per atendre-la i si tenim la possibilitat de treure-la a passejar tant com requereixi, per exemple, perquè l’exercici físic és vital per un ca saludable a nivell tant físic com intel·lectual.

Durant la jornada d’adopció, el personal del centre de protecció animal de sa Coma també donarà consells a totes les persones interessades en fer una adopció.
Alguns del consells tenen a veure en el tipus de ca que poden adoptar, depenent de la seva casa i també de la disponibilitat de temps lliure i el tipus de ca o fins i tot la raça. En això, el personal del Centre de Protecció Animal assessora des de la seva experiència a les famílies i persones que vulguin adoptar per tal que trobin la millor mascota dins les seves possibilitats.

Segons les dades del Centre de protecció Animal de Sa Coma, als últims anys la taxa d’adopcions i entrades de cans recollits a sa Coma ha registrat una estabilització.  Així, s’ha passat de les 273 adopcions del 2015, que representaren el 93% dels 294 ingressats al centre, als 155 adoptats l’any passat, sobre un total de 199, amb el que la taxa d’adopcions es va situar en el 78%.
Els motius d’aquesta estabilització es deuen principalment a la disminució en el nombre d’entrades de cans que arriben a sa Coma i també al fet de que les adopcions es fan de manera responsable.

Durant el 2018, s’ha registrat l’entrada de 330 cans i d’aquests, 100 han estat recuperats pels seus propietaris després d’haver-se extraviat i que els recollís el llacer municipal. Dels 230 restants, 138 ja han trobat una nova llar, mentre que, a dia d’avui ,n’hi ha  92 que esperen sortir del centre.

Des del Centre de protecció Animal de sa Coma, també animen a col·laborar fent-se voluntaris del centre o oferir-se com a casa d’acollida.

Enllaç a:
· Cans en adopció a Sa Coma
· Informació sobre el CPA sa Coma