Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Web Erasmus+La regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Eivissa participa per primer cop al programa Erasmus + amb un intercanvi amb estudiants de la regió francesa de Coëvrons per posar en valor la biodiversitat i la pràctica d’esports a l’illa. 

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Eivissa ha rebut l’acreditació per a participar al programa Erasmus+, que s’obre als estudiants de Secundària dels països de la Unió Europea. Els joves usuaris del Centre de Creació Jove C-19, treballen ja per a posar en marxa el proper estiu el primer projecte en el marc d’aquest programa europeu: un intercanvi amb estudiants francesos, de la regió de Coëvrons.

El projecte sorgeix amb la finalitat de complementar l’oferta d’activitats de lleure educatiu que es proposen als joves del municipi. En aquest sentit, per a l’Erasmus+ són ells els que preparen les activitats, amb la idea de recollir tot el que volen ensenyar d’Eivissa als joves francesos. El grup de Coëvrons ja es sap que serà de 14 persones i que viatjaran a l’illa del 30 de juliol fins el 10 d’agost.

Els participants d’Eivissa són els usuaris del programa d’oci i temps lliure ‘Descobreix el C-19’, que es desenvolupa durant els nou mesos que dura el curs escolar, i també els que acudeixen a activitats de professors externs del centre. Per preparar-se per la visita, cada divendres a la tarda, de les 18 a les 19.30 hores, els joves que faran d’amfitrions aprenen anglès de forma dinàmica. Perquè un altre dels objectius d’aquest programa europeu és fomentar les relacions entre els participants i la cooperació entre persones de països i llengües diferents.

El sentit de l’intercanvi és crear un marc intercultural per descobrir les diferències i similituds de joves de la mateixa edat i distints orígens. També es posa en valor la oportunitat de gaudir de la natura i l’esport, que és el nexe d’unió en aquest projecte. Així, les activitats que es preparen per als joves francesos tenen una part lúdica, amb la pràctica d’esports d’aventura, i una altra de contribució al respecte pel medi ambient, per sensibilitzar els joves visitants sobre la biodiversitat d’Eivissa.