Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Mar de fonsL’Auditori de Can Ventosa acull la representació de ‘Mar de fons’, una producció d’Iguana Teatre que reviu el fracassat intent republicà del 1936 de reconquerir Mallorca de mans rebels.

L’Auditori del Centre Cultural de Can Ventosa acull el dissabte, 13 d’abril, la representació única de ‘Mar de fons’, espectacle d’Iguana Teatre dirigit per Pere Fullana que recrea la fracassada invasió de Mallorca pels republicans i les represàlies posteriors dels rebels alçats contra el milicians que quedaren enrere i també contra molts de civils acusats de simpatitzar amb el el règim democràtic. L’única funció serà a les 21 hores.

L’estiu del 1936, tropes republicanes procedents de Catalunya van desembarcar a les costes del llevant mallorquí per recuperar l’illa, que s’havia posicionat al costat de l’alçament militar. L’operació va ser un fracàs i en tres setmanes els republicans van haver de reembarcar. En el replegament, precipitat i mal organitzat, es van deixar en terra molts milicians i milicianes que van ser capturats, torturats, exhibits com a trofeu de guerra i afusellats.

I, amb ells, es va eliminar del territori, en molts de casos arbitràriament, una gran quantitat d’homes i de dones sospitosos de ser afins als invasors i a la República. ‘Mar de fons’ s’ha elaborat a partir dels testimonis de persones implicades en aquells fets. Aquests retalls de vida són interpretats per vuit actrius, actors i músics. Veus que parlen de més enllà de la mort, instants de somnis, pensaments i, fins i tot, testimoniatges d’objectes o paisatges.

Les entrades ja estan a la venda al Centre Cultural de Can Ventosa i a www.eivissa.es. El preu anticipat de les entrades és de 12 euros, 15 euros el dia de la funció.

Enllaç a:
· Venda d'entrades on line