Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Signatura conveni persanal laboral EivissaAjuntament d'Eivissa i sindicats signen el conveni col·lectiu del personal laboral de l’Ajuntament d’Eivissa que havia estat aturat des de fa més de 10 anys. El nou conveni preveu importants millores laborals i socials.

El document, signat aquest matí per l'Ajuntament d'Eivissa i els sindicats UGT i CSIF, compta amb importants millores per al personal laboral de l'Ajuntament d'Eivissa i significa una millora de les condicions laborals i socials d’aquest col·lectiu de l'Ajuntament d'Eivissa. Entre les millores, en destaquen la recuperació del complement de la productivitat que havia estat congelada per ordre del govern estatal anterior i la pujada de l'IPC dels anys en què havia estat prorrogat l'anterior conveni, l'any 2012 i l'establiment de la jornada laboral en 35 hores, entre d'altres.

El conveni col·lectiu suposa també importants millores de caràcter social, com ara ajudes d'accés escolar per als fills i filles del personal laboral, ajudes de dependència i millores sanitàries i suposa l’equiparació de les condicions laborals i socials amb el col·lectiu del cos funcionariat.

El document del conveni col·lectiu ha estat signat per unanimitat per tots els sindicats amb representació al comitè d’empresa, després d'haver estat 10 anys sense haver-se actualitzat les condicions laborals des de 2008.

Per a la regidora de Recursos Humans de l’Ajuntament d’Eivissa, Dessiré Ruiz, ha afirmat que "estem molt satisfets de la signatura aquest matí del conveni ja que equipara els drets laborals i econòmics al personal funcionariat i estem molt satisfets ja que era una petició del personal laboral de l’Ajuntament des de que es va aprovar el pacte de funcionaris. Per aquest equip de govern havia estat una prioritat en la nostra agenda".

El document del conveni col·lectiu es portarà a aprovació al ple municipal i posteriorment es registrarà davant l’autoritat laboral de la Conselleria de Treball del Govern Balear, i es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears. Aquest entrarà en vigor a partir de la seva aprovació per part del Ple de l’Ajuntament, amb independència de la seva publicació en el BOIB per part de l’autoritat laboral i regirà fins el 31 de desembre de 2023.

Enllaç a:
· Tall de veu de la regidora de Recursos Humans de l'Ajuntament d'Eivissa, Dessiré Ruiz

Actualment, l'Ajuntament d'Eivissa té una plantilla de personal laboral de 100 persones.