Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Polica LocalLa Policia Local d'Eivissa, en coordinació amb el Cos Nacional de Policia, ha realitzat un total de 785 controls a vehicles i ha aixecat 60 actes per incompliment del Reial Decret d'Estat d'Alarma en els darrers quatre dies.

Des de l'entrada en vigor del Reial Decret 463/2020, pel qual es decreta l'Estat d'Alarma i es limita la mobilitat de les persones i vehicles, la Policia Local d'Eivissa, en coordinació amb el Cos Nacional de Policia, han establert controls diaris que han donat com a resultat un total de 785 vehicles controlats, 547 persones identificades i 60 actes aixecades

Durant aquests controls per a verificar el compliment de l'Estat d'Alarma, s'ha controlat aforament d'autobusos públics, de vehicles privats, el desplaçament de persones pel carrer sense causa justificada i apertures d'establiments no autoritzats en compliment de l'ordenat per les autoritats sanitàries i així evitar la propagació del coronavirus.

Els primers dos dies de la setmana, des de dilluns 16 fins dimecres 18 de març, les tasques van ser informatives i a partir del dimecres, ja es començaren aixecar actes d'incompliment als conductors, vianants o responsables d'establiments que infringeixen els preceptes del RD 463/2020 se'ls estén acta/ proposta de sanció.

Pel que fa als controls i les vigilàncies realitzades, el passat 18 de març es van controlar 264 vehicles, 150 persones identificades i es van aixecar 9 actes per incompliment de les mesures decretades. El dia 19 de març, es controlaren 177 vehicles. 150 persones identificades i es van aixecar 13 actes per incompliment de les mesures decretades. El dia 20 de març es van controlar 255 vehicles. 133 persones identificades, i es van aixecar 16 actes per incompliment de les mesures decretades. També i durant el torn de tarda es va instar a tancar al públic, dos establiments de repartiment de paqueteria que, tot i poder realitzar les seves tasques, tenien obert al públic.

El dia 21, es van controlar 89 vehicles. 114 persones identificades i es van aixecar 22 actes per incompliment de les mesures decretades. Durant el torn de matí també va ser denunciat un ciutadà que es trobava nedant a la platja de ses Figueretes.

En relació amb les mesures de seguretat adoptades per la Policia Local d'Eivissa, des del passat dilluns 16 de març, es va establir un protocol en el qual s'estableixen les mesures sanitàries i de prevenció. Entre aquestes mesures estan restringides, dins de les instal·lacions de la comissaria, la presència de personal aliè a la Policia Local, informant els ciutadans que realitzin les gestions mitjançant el telèfon o telemàticament. Per a la plantilla de la Policia Local, l'accés a la comissaria es farà per la porta.

També s'ha demanat extremar les mesures d'higiene personals i de seguretat entre les persones, la reducció de la mobilitat dels membres de la policia dins de les mateixes instal·lacions, s'evitaran estances innecessàries d'agents a altres oficines o plantes de l'edifici, les gestions internes es realitzaran telefònicament o per correu electrònic. En cas d'haver d'atendre personalment a la ciutadania es farà de manera individualitzada.

L'accés a la comissaria i els canvis de torn del personal es realitzarà en un interval de 10 minuts per tal de no coincidir els dos torns al mateix moment en les mateixes dependències i l'accés es realitza per una altra porta diferent de la de l'accés de la ciutadania. Pel que fa a les patrulles, des del passat dilluns 16 de març, dins cada cotxe de la Policia Local només hi va un sol policia i cada patrulla va acompanyada d'un segon vehicle com a mesura de suport.