Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Inspeccions Policia LocalLa Policia Local d'Eivissa ha interposat un total de 26 denúncies a 14 establiments ubicats a diferents zones d'oci nocturn de la ciutat per l’incompliment de les mesures de seguretat relacionades amb la protecció de les persones davant la COVID-19. A més, han interposat dues denúncies per incompliment de les ordenances municipals.

La Unitat Nocturna de la Policia Local d'Eivissa ha inspeccionat durant el cap de setmana un total de 14 establiments d'oci nocturn de diferents zones de la ciutat d'Eivissa, controlant les restriccions aprovades pel Consell de Govern de 19 de juny per a fer front a la crisi sanitària de la COVID-19. Les inspeccions dels establiments durant la nit de dissabte s'han realitzat juntament amb els tècnics d'emergències del Govern Balear i els inspectors de sanitat del Consell Insular.

En total s'han aixecat 26 actes per infraccions relacionades amb l'incompliment de les mesures de seguretat, per no portar les mascaretes per part del personal que treballava a aquests establiments, no disposar de dispensadors d'hidrogel i superar l'aforament permès.

Intervenció a una festa privada
La Policia Local d'Eivissa també ha intervingut a una festa privada que s'estava celebrant a un establiment d’oci nocturn, organitzada per una promotora, en la que hi participaven unes 85 persones aproximadament.
Els agents van poder comprovar que a la festa no s'estava respectant les mesures de distanciament social, els clients es trobaven ballant i consumint a la barra de l'establiment superant-se l'aforament permès.
Del total de les denúncies del cap de setmana, a aquesta festa en concret la Policia Local va interposar 5 denúncies per excés d'aforament, per servir a la barra passades les 22 hores, per no portar mascareta per part del personal treballador i per organitzar la festa sense garantir que es compleixen les mesures de distanciament social.
Al local de la festa també s'interposaren dues denúncies per infracció de les ordenances municipals, per tenir la música en funcionament sense tenir la llicencia corresponent per la qual cosa es va precintar com a mesura cautelar.

S'ha de dir que el 10 de juliol va entrar en vigor el Decret Llei 11/2929, aprovat pel Govern balear, on s'estableix el règim sancionador específic pels incompliments de les disposicions dictades per a pal·liar els efectes de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

A aquest Decret Llei s'estableixen sancions que poden ser des dels 100 euros fins als 600 mil euros en el cas de les infraccions més greus, determinant-se que les competències per a iniciar procediment sancionador i acordar la seva resolució és la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització del Govern Balear.