Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Junta Local de SeguretatLa Junta Local de Seguretat, presidida per l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i la delegada del Govern, Aina Calvo, ha tengut lloc el divendres, 10 de juliol, a la sala de Plens de l'Ajuntament d'Eivissa.

El primer assumpte que s'ha tractat durant la Junta de Seguretat ha estat la cessió per part de l'Ajuntament dels 12 habitatges rehabilitats de l'edifici de la UA27 a la Policia Nacional. En aquest sentit, ja s'està treballant en el conveni de cessió perquè sigui una realitat en el moment de finalització de l'obra, a principis de l'any que ve.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha dit que 'aquest equip de govern té un compromís ferm en aquest barri i per això no s’ha deixat de fer feina per tal de recuperar-lo. La cessió d'aquests habitatges a la Policia Nacional té dos objectius clars, per una banda, col·laborar en l'estabilitat de la plantilla de la Policia Nacional d'Eivissa i per l'altre recuperar el barri per a tota la ciutadania'.

La Junta Local de Seguretat també ha tractat la posada en marxa la instal·lació de noves càmeres de videovigilància, tant de seguretat ciutadana com de tràfic, a zones sensibles de la ciutat d'Eivissa així com establir un protocol de col·laboració entre la Policia Local i la Policia Nacional pel que fa a la consulta de dades i imatges del centre de comunicacions de la Policia Local d'Eivissa, la sala del 092.

També s'ha destacat l'estreta col·laboració que tenen Policia Nacional i Policia Local al municipi d'Eivissa. En aquest sentit, l'Ajuntament d'Eivissa manté la col·laboració amb la Policia Nacional amb el Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE) que enguany, a causa de les circumstàncies derivades de la pandèmia, començarà a estar operatiu el dia 1 d'Agost.

Per la seva banda, la Delegada del Govern, Aina Calvo, ha destacat l'arribada a les Illes Balears del mateix numero de policies nacionals respecte a l’any passat. ‘En termes de seguretat, es manté el mateix nombre de reforços que l'any passat i ens dóna una certa empenta donat el fet que vindran menys turistes. Així i tot actualment les plantilles es mantenen molt actives participant en els dispositius de prevenció i de compliment de les mesures sanitàries'.

A la Junta Local de Seguretat hi ha assistit el director insular de l'Administració General de l'Estat d'Eivissa i Formentera, Enrique Sánchez Navarrete, el comandant de la Guardia Civil, Enrique Gómez Bastida, el director General d'Emergències, Jaime Barceló i el comissari de Policia Nacional, Manuel Hernández.
També estaran presents la regidora de Policia Local i Protecció Civil, Rosa Rubio, la regidora d'Hisenda, Treball i Formació, Estefanía Torres, i el cap de Policia Local d'Eivissa, Fermín Carcel.

A la Junta Local de Seguretat, l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i la delegada del Govern, Aina Calvo, han agraït l'esforç de totes les forces i cossos de seguretat de l'Estat per la feina realitzada durat l'Estat d'Alarma pel que fa a la protecció de la ciutadania davant de la pandèmia.