Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Festes de la TerraEivissa celebra les Festes de la Terra més solidàries donant suport a la cultura local i les entitats Creu Roja i Càritas.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i la regidora de Festes, Montse García, han presentat aquest matí el programa de Festes de la Terra 2020 que enguany, adaptades a les mesures sanitàries i de prevenció que es requereixen en aquests moment, tenen un important component solidari i de suport a la cultura local.

Per a l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ‘ara més que mai, és una oportunitat per donar suport als artistes i a la cultura local, i també per a que el públic de la ciutat d’Eivissa es senti identificat, conegui i aprofundeixi en el treball que es realitza a la nostra illa. Com a Ajuntament, en aquests moments tenim clar que hem d’estar al seu costat, és difícil, però en la mesura de lo possible i les circumstàncies volem que vegin el nostre suport i els hi sigui útil’. ‘D’altra banda, també és moment per ajudar als que més ho necessiten, als esdeveniments farem recollida de productes de necessitats bàsiques per a dues entitats que han estat més actives i més necessàries que mai durant el confinament i el viscut posteriorment, Creu Roja i Càritas’, ha dit l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz.

Per la seva banda, la regidora de Festes, Montse García, ha explicat que, ‘durant aquestes festes, demanam a la ciutat d’Eivissa que mostri la cara més solidària que té, que s’impliqui. Durant els concerts que es realitzaran al baluard de Santa Llúcia es farà la recollida d’aliments que aniran destinats a Creu Roja i Càritas i els mateixos concerts tenen un component solidari com per exemple el del 5 d’agost d’Ivan Doménech ja que la venda dels disc anirà destinada a la investigació de la Cura pel Hunter’.

El programa de Festes de la Terra s’inicia el 31 de juliol, a les 22 hores al baluard de Santa Llúcia, amb el discurs inaugural de les Festes de la Terra a càrrec de l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i posteriorment tendrà lloc el concert inaugural de la banda de Música d’Eivissa amb un pianista de renom com és Andreu Riera qui ha resultat guanyador d’importants premis com el Infanta Cristina (Madrid), l’Internacional Jacinto Guerrero (Madrid), l’Internacional Frederic Mompou ( Barcelona) o el Premi Bärenreiter de l’Internacional Mozart (Salzburg).

El dia 1 d’agost, a les 20 hores es retransmetrà a través de les xarxes socials de l’Ajuntament el primer del vídeos d’Eivissa baila Salsa amb una masterclass amb els ballarins i ballarines internacionals i professors i professores de ball Lucía Medina, Silvia Guerrero, Luís Muníz, Alejandro Valenzuela, Julen Bautista, Daniel Naccarato i Jamina Melendo, amb el discjòquei Leo Spina. El segon vídeo s’emetrà el dia 3 d’agost.

Diumenge 2 d’agost, a les 19 hores al passeig de s’Alamera tendrà lloc la Trobada d’artesans i oficis d’Eivissa.

Dimecres 5 d’agost, a les 19 hores Missa de Santa Maria amb el Cor Ciutat d’Eivissa a les 19 hores a la Catedral d’Eivissa.
Posteriorment, a les 21 hores al baluard de Santa Llúcia, tendrà lloc l’acte oficial de lliurament de les Medalles d’Or de la Ciutat d’Eivissa.

Un dels moments més emotius del programa de les festes de la Terra d’enguany serà l’entrega de la Medalla d’Or Ciutat d’Eivissa a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. Un reconeixement, que des de totes les forces polítiques s’atorga a la tasca que han realitzat per combatre la COVID-19.

Per a l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ‘tot l’esforç del personal sanitari s’ha fet des de la dedicació i la vocació absoluta, amb la incertesa d’un virus que veiem enfora i que ens ha canviat el nostre dia a dia. Han demostrat que l’aposta dels governs progressistes per la Sanitat Pública és una mesura d’igualtat entre les persones, que les vides importen i molt i que per això necessitam d’un sistema sanitari públic fort i amb personal. Per tot això, per reconèixer la seva tasca, professionalitat, entrega i per la Sanitat Pública com alcalde d’Eivissa aquesta és segurament la Medalla d’Or més emotiva que podré entregar’.

Posteriorment a l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de la ciutat d’Eivissa, començarà el concert d’Ivan Domènech que presenta el seu nou disc «15 años a dúos», acompanyat de la banda amb Joan Barbé, Jano Blanco, Fernando Hormigo i Rolfi Calahorrano i, amb la col·laboració dels artistes Chris Martos, Joaquín Garli i David Serra. La recaptació de la venda de discs anirà destinada a la investigació de la cura pel Hunter.

Dijous 6 d’agost, a les 22 hores al Baluard de Santa Llúcia, l’artista Miguel Barranco oferirà el seu espectacle ‘Renacer flamenco’, un espectacle de música i ball flamenc dirigit per Miguel Barranco que estarà acompanyat d’artistes locals com Ana Cabello, Tania Martínez, Miranda Herrera, Celia Guardiola, Cristian Martínez, Leilah Broukim, Giselle Miramon, Nieves Portas, Ismael Rodriguez, Desiré Paredes, Ramses Puentei Juanjo Fermandez.

Dissabte 8 d’Agost tendrà lloc l’homenatge a Guillem de Montgrí i el discurs institucional al mirador de la plaça d’Espanya.

Tots els esdeveniments al baluard de Santa Llúcia tenen aforament limitat. També es podran seguir en streaming a través de les xarxes socials de l’Ajuntament d’Eivissa. Les entrades són gratuïtes i es podran aconseguir a www.eivissa.es a partir de demà dimarts 28 de juliol.

Per altra banda, als esdeveniments i concerts que tindran lloc al programa de Festes de la Terra es farà recollida de productes de primera necessitat per al Banc d'Aliments de Càritas i Creu Roja. En referència a quins són els productes prioritaris que les entitats necessiten per a la distribució de productes de primera necessitat són aliments: llet, tonyina, fruita i verdura en conserva; pasta, arròs, llegum en conserva, salsa de tomàquet, fuet.
Higiene personal: gel de dutxa; pasta de dents; xampú; raspall de dents, maquinetes d’afaitar masculines i femenines.

Enllaç a:
· Programa de les Festes de la Terra en pdf