Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ple ordinari d'agostL’Ajuntament d’Eivissa aprova la modificació inicial de l’ordenança de circulació del municipi per a regular l’ús de Vehicles de Mobilitat Personal i un conveni de col·laboració amb Sant Josep de renovació d’infraestructures a Platja d’en Bossa.

El ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat de forma inicial la modificació del capítol tres de l’Ordenança de circulació del Municipi d’Eivissa, així com el text de la mateixa elaborat pels Serveis Tècnics de l'àrea de Mobilitat amb l’objectiu de regular la utilització i convivència amb els vianants dels nous models de vehicles de mobilitat personal que permeti garantir una mobilitat sostenible, segura, equitativa i eficient com els patinets elèctrics.

A la sessió plenària s’ha decidit també aprovar un conveni de cooperació entre l’Ajuntament d’Eivissa i l’Ajuntament de Sant Josep, per a la licitació i execució del “Projecte d’embelliment i renovació de les infraestructures del Carrer Murtra (del terme municipal de Sant Josep de sa Talaia) i un tram de l’Avinguda Pere Matutes Noguera (del terme municipal d’Eivissa)”.

L’objectiu d’aquest acord és millorar i enfortir la competitivitat de l’oferta turística a una àrea clau que està entre les afectades per la fallida del grup Thomas Cook. L’import de les obres, que tindrà un termini d’execució de quatre mesos a partir de la signatura del contracte amb l’empresa adjudicatària, és d’1.600.000 euros.
Les actuacions previstes en aquest conveni es financen mitjançant subvenció de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball amb motiu del conveni signat entre la Secretària d’Estat de Turisme i el Govern Balear, de mesures urgents per pal·liar els efectes de la fallida del Grup empresarial Thomas Cook.

També ha aprovat l’excedent de recaptació anual del servei de regulació i control d’estacionament de vehicles amb limitació horària a la via pública (Ora) que suposa un import de 241.921 euros i que es destinaran a l'empresa adjudicatària del servei, Estacionamientos y Servicios SAU.

L'Ajuntament ha aprovat a més per a l’exercici de 2020 la modificació de l’ordenança general de recaptació de tributs i altres ingressos de dret públic. A conseqüència de la situació provocada per la COVID-19 i la crisi econòmica s’ha decidit establert que el venciment dels càrrecs serà el dia 5 o el dia hàbil posterior d’agost amb un percentatge del 30%, el 5 o el dia hàbil posterior d’octubre, el 40% i 5 o el dia hàbil posterior de desembre l’import restant.

El ple de l’Ajuntament també ha aprovat la proposta d’acord per a la concessió de la Medalla d’Or de la Ciutat d’Eivissa a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera i l’acord per l’aprovació de les Festes Locals del Municipi d’Eivissa per a l’any 2021.