Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Fons imatgeL'Arxiu Històric d'Eivissa i Formentera (AHEiF) ha adquirit un escàner per poder positivar prop de 10.000 imatges del fons de l'Arxiu d'Imatge i So Municipal d'Eivissa (AISME) que només estan en diapositiva o negatiu.

Els treballs d'escaneig han començat amb l'arxiu de Foto Santiago, un arxiu d'aquesta empresa de fotografia, encara en funcionament, que compta amb milers de negatius d'imatges de la ciutat i de celebracions. L'Arxiu Històric d'Eivissa i Formentera ja va positivar en 2016 algunes d'aquestes imatges per a una exposició en l'espai cultural d'es Polvorí, a Dalt Vila, durant les Festes de la Terra. La intenció és treballar a poc a poc en la digitalització de totes les diapositives i negatius.

L'arxiu compta amb nombrosos negatius dels anys 50 i 60 de turistes que les han cedit i col·leccions de diapositives com l'arxiu del militar i investigador Eduardo Posadas o l'arxiu del pintor Chico Prats. També existeix un ampli fons propi que consisteix en diapositives de les activitats que ha dut a terme la Biblioteca Municipal al llarg dels seus més de trenta anys d'història.

A més d'aquests escanejos l'AHEiF atén les sol·licituds d'escaneig de documents rebudes per usuaris que a causa de la situació actual, els últims mesos s'han vist multiplicades.