Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Viu la PosidòniaL’Ajuntament d’Eivissa presenta el programa d’activitats de ‘Viu la Posidònia’ que celebra la seva quarta edició entre el 29 d’agost i el 6 de desembre.

L'Ajuntament d'Eivissa ha presentat la quarta edició del programa de conscienciació ‘Viu la Posidònia’ amb activitats de conscienciació mediambientals, gastronòmiques, educatives i culturals, que tindran lloc entre el 29 d’agost i el 6 de desembre.

L'objectiu d’aquesta iniciativa és difondre la importància de les prades de Posidònia oceànica, declarades Patrimoni de la Humanitat en 1999.

A la presentació han estat presents la regidora de Turisme, Montse García; la presidenta de Pimeef Restauració, Verónica Juan, la biòloga Marga Serra, en representació de la Confraria de Pescadors d'Eivissa i Agnès Vidal, Coordinadora del Servei d’Educació Ambiental de GEN-GOV.

La regidora de Turisme ha volgut agrair la participació d'empreses i entitats de la ciutat que participen en aquesta iniciativa. ‘Per garantir les mesures de seguretat s'ha reduït el nombre de persones que participen en aquesta presentació, però vull agrair als 16 restaurants i a les tres empreses de busseig i activitats nàutiques, així com als joiers Elisa Pomar, Enric Majoral i a Casa Afro, a més de la Confraria de Pescadors d'Eivissa i a les entitats ambientals, el seu impuls a aquest programa, avui més necessari que mai, per transmetre la importància de preservar la prada Patrimoni mundial’.
La regidora ha afegit que ‘amb aquest ampli programa també vam mostrar a residents i visitants que la nostra ciutat està oberta, amb una oferta turística molt atractiva i que a més és un lloc on totes aquestes activitats es desenvolupen amb les necessàries mesures de seguretat’.

En aquesta quarta edició es mantenen les excursions en caiac i les immersions i s’ofereixen novetats com visites paddle surf. Entre les novetats s'inclou també un nou programa educatiu, impulsat per la Regidoria de Medi Ambient, amb tres seminaris en línia, en col·laboració amb entitats locals i professionals del sector, on els ponents podran compartir les seves experiències i coneixements amb participants de totes les edats a través de la plataforma districte07800.

Una altra novetat és el concurs ‘Viu la Posidònia’ a través de les xarxes socials de turisme d'Eivissa amb el qual es vol difondre el valor de la planta mil·lenària. 'Les persones que participin en les diferents modalitats del concurs guanyaran premis com a excursions en caiac, paddle surf o immersions i també samarretes o màscares amb el logo de la campanya, a més de menjars i sopars en els restaurants que participen en la promoció, juntament amb nits d'hotel i joies Posidònia. Per aconseguir aquests premis, els participants han de respondre preguntes sobre la importància de la Posidònia i el seu cicle de vida o publicar en les seves xarxes socials fotografies amb l’etiqueta de la campanya', ha explicat la regidora.

Quant a la part gastronòmica del programa, la presidenta de Pimeef Restauració, Verónica Juan, ha destacat que ‘tenim una àmplia representació dels restaurants de la ciutat, amb establiments de gastronomia tradicional que obren tot l'any i també representants de la cuina més innovadora. És molt important destacar la varietat de l'oferta gastronòmica del municipi i que els empresaris apostin per obrir i oferir el millor producte local en un moment tan difícil’.

La biòloga i representant de la Confraria de Pescadors, Marga Serra, ha recordat la col·laboració de la Confraria amb el programa des dels seus inicis i l'esforç que realitzen els pescadors artesanals de l'illa per garantir que el producte ha estat pescat amb totes les garanties de qualitat i respecte cap al medi ambient. ‘Cada vegada som més conscients de la nostra vinculació amb la terra i la mar i de la importància que té la seva protecció per a garantir el nostre manteniment amb productes de proximitat i qualitat’.

Per part seva, Agnés Vidal, coordinadora d'activitats ambientals del GEN-GOB ha assenyalat que han col·laborat amb aquest programa des de la primera edició amb activitats ambientals i educatives com el taller ‘plàstic zero’ dirigides a tota mena de públic atesa l'amenaça del canvi climàtic i els canvis que s'estan produint en la naturalesa amb esdeveniments com el anidamiento de tortugues o el positiu increment de cetacis i altres espècies, ens demostren que aquest és el bo camí. El millor del programa ‘Viu la Posidònia’ és la unió d'entitats mediambientals de l'illa a favor d'un bé comú que és preservar la Posidònia i la naturalesa de l'illa i tots comprovem que a l'illa cada vegada estimem més a la Posidònia però necessitem que fora de l'illa i els qui ens visiten també la coneguin millor per a voler-la més”.

Enllaç a:
· Programa "Viu la Posidònia" en pdf