Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Programa COVID19 a les escolesLa regidora d'Educació i Benestar Social de l'Ajuntament d'Eivissa, Carmen Boned, i la coordinadora d'Infermeria del Centre de Salut de Can Misses, Cati Escandell, han presentat aquest matí el programa educatiu preventiu fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament d'Eivissa i la Conselleria de Salut a través de la direcció general de Salut Pública i que compta amb la participació dels centres educatius de la ciutat.

Aquest programa té l'objectiu de reforçar i sensibilitzar als més petits de la necessitat de mantenir una actitud responsable davant de la COVID i que aquesta actitud dels més petits, que són molt complidors, sigui replicada dins de les seves famílies i nuclis d'amistat.

El programa, que ha començat a impartir-se al CEIP Portal Nou, està dirigit per personal qualificat d'infermeria dels Centres de salut de Vila, Es Viver i Can Misses, per tal de fomentar una actitud responsable entre els infants, amb explicacions basades en criteris científics i tècnics, i poder donar als més petits les eines necessàries per fer front a qualsevol dubte que se'ls plantegi.
Les infermeres expliquen amb tècniques pràctiques com conèixer el mecanisme de transmissió del coronavirus, comprendre les recomanacions sanitàries de prevenció de la COVID-19, desenvolupar habilitats de protecció per a evitar la transmissió, promoure actitud responsable davant les recomanacions de salut, promoure habilitats per al desenvolupament d'un judici crític davant les notícies falses o fake news.

Aquest programa, que s'imparteix a l'etapa de primària, abastarà a uns 700 alumnes de les tres escoles i es preveu ampliar a la resta de centres educatius del municipi.

La coordinadora d'Infermeria del Centre de Salut de Can Misses, Cati Escandell, ha dit que 'els infants tenen molts de coneixements sobre la temàtica i s'incideix especialment en les pràctiques perquè consolidin el que saben'.

La regidora d'Educació i Benestar Social de l'Ajuntament d'Eivissa, Carmen Boned, ha destacat que 'aquest programa és la branca educativa de tot un seguit d'accions que desenvolupa l'Ajuntament d'Eivissa en col·laboració amb la Conselleria de Salut en les que destaquen el desenvolupament del Pla d'acció comunitària, juntament amb Creu Roja, amb la instal·lació de més de 30 taules informatives a diferents punts de la ciutat per tal de sensibilitzar a la ciutadania i resoldre dubtes'. També, l'ajuda a les famílies i persones que es troben afectades per algun cas de coronavirus a què puguin mantenir l'aïllament. En aquest cas, per tal de donar suport a aquests grups la tasca l'està realitzant un equip de tècnics de Benestar Social de l'Ajuntament d'Eivissa que visiten els domicilis i en cas de detecció de necessitats bàsiques no cobertes, valoren de forma immediata i les comuniquen als serveis socials de la zona per poder atendre de manera prioritària aquestes necessitats', ha explicat la regidora.

Boned ha destacat 'que no podem abaixar la guàrdia amb aquesta malaltia, no podem dessensibilitzar-nos i pensar que tot ha passat així que des de la regidoria d'Educació i de Benestar Social seguirem fent esforços per conscienciar, sensibilitzar i d'ajudar a aquelles persones que ho necessitin en aquesta crisi sanitària i econòmica que ens ha tocat viure'.