Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Viu la PosidòniaL’Ajuntament d’Eivissa difon un vídeo de conscienciació sobre el valor mediambiental de la Posidònia i la necessitat de protegir-la.

L'Ajuntament d'Eivissa, a través de les regidories de Turisme i Medi Ambient, edita i difon un vídeo de conscienciació sobre l'extraordinari valor mediambiental de la posidònia i la necessitat de protegir el gran tresor marí de les Illes Balears. Segons ha explicat la regidora Montse García, 'l'objectiu del programa Viu la Posidònia és difondre la importància de la planta mil·lenària, que és Patrimoni de la Humanitat'.

Per aquest motiu, des de l'Ajuntament d'Eivissa s'ha demanat als bussejadors professionals de l'illa, que coneixen bé la praderia, que se sumin a aquesta campanya de divulgació i transmetin el seu coneixement i també el seu gran respecte sobre el fons de la mar. 'Per a nosaltres és molt important la seva col·laboració en la difusió d'espectaculars imatges de la posidònia, que ajuden al fet que es conegui millor. El nostre objectiu és que cada vegada més persones es converteixin en protectors de la posidònia', ha afegit la regidora.

El vídeo, va ser gravat el passat 5 de setembre, després de la primera immersió del programa ‘Viu la Posidònia’ per a captar fotografies de la praderia. En aquest vídeo, la biòloga Marisol Torres, que va oferir una explicació prèvia als participants en la immersió sobre el valor mediambiental de la praderia i el seu cicle vital, explica que 'la posidònia protegeix el fons de la mar, la costa i les nostres platges. Les restes de posidònia que veiem a les platges no son escombraries, sinó que és un mantell que protegeix i regenera la sorra'.

Al vídeo hi participen diferents persones relacionades amb el món submarí, com Paolo Peixoto, de l’empresa Scuba Eivissa, que explica que “al setembre i octubre hi ha un creixement de vida sota la mar que és espectacular”. El fotògraf i biòleg, Xavier Mas, afegeix que “la zona en la qual hem estat bussejant està protegida i això permet que es puguin veure espècies que són molt difícil de trobar en altres llocs. La posidònia és molt important per la gran quantitat d'organismes que viuen associats a la praderia”.

Tots aquests testimonis tenen l’objectiu de transmetre la seva estima i el seu respecte per un ecosistema únic en el món. Durant la immersió, a la que van anar equipats amb càmeres submarines professionals, han pogut veure espècies com barracudes, anfós, llagostes i bancs de peixos que es reprodueixen en la posidònia i, enguany fins i tot, cavallets marins.

L'objectiu de la immersió era donar-li visibilitat a la pradera de posidònia amb la difusió d'imatges en xarxes socials. Unes fotografies que també formaran part de la segona exposició del programa ‘Viu la Posidònia’.

Webinari ‘El tresor de Posidó’

El programa 'Viu la Posidònia' continua fins al 6 de desembre amb activitats educatives, ambientals i seminaris en línia. La pròxima cita serà el dimecres 28 d'octubre a les 19 hores a districte07800, amb un webinari amb el títol “El Tresor de Posidó (un tresor sota l'aigua)” a càrrec de Juanjo Torres, educador ambiental d’Amics de la Terra Eivissa. Les persones interessades ja poden inscriure’s al webinari a través del campus de la plataforma digital www.districte07800.cat.

Acompanyat del regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski, l’educador ambiental, Juanjo Torres, explicarà d'una manera molt visual, els grans beneficis de la posidònia i la importància de cuidar-la i protegir-la per a assegurar una mar plena de vida i futur.

Fragment del vídeo: