Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Posidònia de TalamancaL'Ajuntament d'Eivissa presentarà aquest divendres 11 de desembre el segon informe científic de l'estat de les praderies de posidònia, el fons marí i la fauna a la badia de Talamanca elaborat pel GEN-GOB.

La presentació serà a les 19 hores a través de la plataforma en línia Districte07800 i serà a càrrec de Xisco Sobrado, tècnic de l’àrea marina del GEN-GOB. També assistirà el regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski.

El primer informe es va realitzar l’any 2019 i amb aquest nou estudi es podrà comparar la evolució del fons en aquesta zona de l’illa. L’estudi es va realitzar a la badia de Talamanca on es van instal·lar 15 estacions de seguiment a cinc espais, quatre dins la badia i un fora d'aquesta, que permet realitzar les comparacions del seguiment. La finalitat és fer un seguiment científic i determinar l'estat de salut de aquest fons marí i poder posar les mesures correctes per a la seva regeneració i posterior gestió de la badia.

L'acció s'emmarca dins del programa d'aquest any de 'Viu la Posidònia'. Al llarg dels últims mesos s'han realitzat altres dues xerrades relacionades amb els nostres fons marins. La primera va tenir com a protagonista el naixement de les tortugues a Eivissa, en una xerrada en la qual va participar Agnès Vidal, educadora ambiental de GEN-GOB i coordinadora de l'equip de 131 voluntaris que van participar en l'operatiu de 24 hores per a custodiar els ous de tortuga, des del 24 de juliol fins al 13 de setembre. El segon webinari, sota el títol “El tresor de Posidó”, va ser impartit per Juanjo Torres, educador ambiental de Amics de la Terra Eivissa, que va respondre a preguntes sobre la funció i la importància de la planta mil·lenària.

Les persones interessades en assistir a la presentació de l’informe anual sobre l’estat de la posidònia a la badia de Talamanca és poden inscriure a la secció Campus, en webinaris de www.districte07800.cat.