Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Espai de primera acollidaL’Ajuntament d’Eivissa ha realitzat obres d’adequació a l’espai de Primera Acollida de sa Bodega per ampliar-ho fins a les 15 places destinades a persones sense sostre. Els treballs, que han comptat amb un pressupost de 5.659 euros, han suposat un augment de 2 places de forma permanent, 2 de forma temporal, i la millora de l'espai de magatzem i la sala menjador.

La regidora de Benestar Social, Carmen Boned, ha destacat que 'l’ampliació s’ha fet per garantir a la població més vulnerable el dret a un sostre. Aquest espai garanteix a més alimentació i higiene personal i els usuaris sempre compten amb l'acompanyament de personal professional que els atén i ajuda en tot moment'.

L’Espai de Primera Acollida es va inaugurar el passat mes d’agost amb una capacitat per a 10 persones i possibilitat de 3 places més davant situacions d’emergència. La remodelació amb l’arribada dels mesos de fred, permet oferir a partir d’ara 13 places de forma permanent i 2 per a situacions d’emergència per tal de poder incrementar l'oferta a la Xarxa d'Inclusió Social municipal que coordina els dispositiu d'Ona de fred i Climatologia adversa, formada per Creu Roja, Càritas, Ibsalut, Servei d'Acollida Municipal, Zona de Primera Acollida (ZPA) i el propi Ajuntament, a través de la Regidoria de Benestar Social, qui coordina la xarxa.

Actualment l’espai té les 13 places fixes ocupades. Des de la seva posada en marxa ha suposat una millora important per l'atenció, seguiment i recuperació de les persones que en ella hi pernocten, sobretot en la vessant de salut de seguiment de tractaments. En aquest temps ha assolit 4 altes de persones ateses, que han vist millorada la seva situació.