Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Tolerància zero mutilació femeninaL’Ajuntament d’Eivissa ha organitzat un col·loqui en línia per commemorar el Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina (MGF), el pròxim dissabte 6 de febrer.

La videoconferència, que tindrà lloc divendres 5 de febrer, a les 17 hores, comptarà amb la participació de Carla Vilarassau, psicòloga i tècnica d'Inclusió Social a Metges del Món (MdM), Kadiatou Kone, activista contra la MGF i Caterina Sbert, treballadora social i vocal del projecte de mutilació a MdM.

La xerrada amb el nom "La Mutilació Genital Femenina, una realitat que ens envolta", es podrà veure a www.districte07800.cat . Les persones interessades en seguir-la es poden inscriure a al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al 971397600 extensió 24260.

A la trobada es parlarà de què és la MGF, en què consisteix, on se practica, els motius i les seves conseqüències. També es tractarà sobre quin és el protocol que ha establert MdM pel que fa a la MGF i es comptarà amb el testimoni de l'activista contra la MGF Kadiatou Kone, així com la projecció d'un vídeo que forma part dels tallers d'educació per a la ciutadania que du a terme als centres educatius la organització MdM.

La regidora d’Igualtat, Claudia Cotaina, que moderarà el col·loqui, ha assenyalat que ‘avui dia encara són molts els països que duen a terme aquesta pràctica i moltes les nenes que es troben en risc de sofrir-la. Segons les dades de l'últim informe de la fundació Wassu de la Universitat de Barcelona, publicat en 2020, només a Balears, viuen 700 menors de 14 anys provinents d'aquests països i d'elles, prop de 150 nenes en risc. Amb aquest col·loqui pretenem sensibilitzar a la població sobre aquest tema i acostar als qui puguin necessitar-lo els protocols existents davant aquesta forma de violència masclista’

Aquesta activitat està finançada pel Govern de les Illes Balears, a través de l'Institut Balear de la Dona i pel Ministeri d'Igualtat, Secretaria d'Estat d'Igualtat i Contra la Violència de Gènere.

Wpp