Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Integració Marina Ibiza amb ciutatAquesta setmana s'ha iniciat les obres del projecte d'eliminació de les tanques que separen el port de la ciutat d'Eivissa, un projecte que és fruit de l'acord al qual es va arribar entre l'Ajuntament d'Eivissa, Autoritat Portuària i Marina Ibiza.

L'objectiu és integrar el Port amb la ciutat i fer un gran passeig per a la ciutadania que transcorri des del far del Port d'Eivissa fins al far de Botafoc, sense barreres arquitectòniques i visuals cap a la mar.

Els treballs són continuació dels ja realitzats fa uns mesos amb l'eliminació de les tanques que transcorrien des de l'estació marítima de Formentera fins a la rodona d'entrada al Port i que va suposar l'inici de la transformació d'aquesta part port i aquesta nova acció és un altre pas que suposarà l'accés complet de la ciutadania al port.

En aquesta darrera fase de retirada de tanques i murs, el Port Esportiu de Marina Ibiza integrarà les seves instal·lacions en la ciutat d'Eivissa connectant la zona marítima i l'actual passeig Joan Carles I, el que suposarà l'eliminació de més de 500 metres lineals de tanca que separa la ciutat del Port.

En concret les actuacions consisteixen en l'obertura de fins a 8 nous accessos per a vianants, facilitant l'accés dels vianants a la zona de la marina; substitució de la vegetació per altra de proporcions més petites; connexió dels accessos amb la pavimentació existent a la zona enjardinada donant continuïtat al passeig marítim; instal·lació de nou mobiliari urbà, papereres i bancs de fusta i instal·lació de pilons il·luminats que permetin els pas dels vianants de manera separada als vehicles.

La integració d'aquesta part del port a la ciutat té un pressupost de 347.000 euros més IVA, que serà assumit per Marina Ibiza. El projecte ha estat supervisat pels tècnics de la regidoria d'Urbanisme i Vies Públiques de l'Ajuntament d'Eivissa.

Amb aquesta intervenció, es continua amb el treball iniciat conjuntament entre Ajuntament i Autoritat Portuària de Balears perquè el Port estigui integrat amb la ciutat i sigui un espai de gaudiment per a la ciutadania.

Wpp