Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Instagram VilajoveLa regidoria de Joventut de l'Ajuntament d’Eivissa ha organitzat diverses activitats dirigides als i les joves de la ciutat per commemorar el Dia de la Dona i la Nena a la Ciència, que tendrà lloc aquest dijous 11 de febrer. L’objectiu és visibilitzar el treball de les dones al món de la ciència i motivar les joves eivissenques que estiguen interessades en aquest àmbit.

La regidora de Joventut, Claudia Cotaina, ha assenyalat que ‘volem mostrar el talent científic de les dones, ja que creim que és essencial per a les joves tenir models en les quals inspirar-se. Per això, les acostarem a la feina que desenvolupen dones joves referents en els seus àmbits. La nostra intenció és motivar a les joves d'Eivissa a seguir la seua vocació, desenvolupar noves competències i aportar el seu talent’.

El Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència se celebra l'11 de febrer des que en 2015 va ser proclamat per l'Assemblea General de les Nacions Unides amb la finalitat d'aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència per a les dones i les nenes, per a aconseguir la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones i les nenes.
Així, a l’Instagram @VilaJove del Centre de Creació Jove C-19 es penjaran dos vídeos amb les experiències de dues dones que dediquen la seua vida a treballs relacionats amb la ciència contats en primera persona.

La primera en parlar de la seua feina a les xarxes socials del C-19 serà Kaoutar Ziani Akrirout, una jove que encara que va nàixer al Marroc, va passar la seva infància a Eivissa, i va estudiar a l'escola Vara de Rey i a l’IES Quartò de Portmany, a Sant Antoni. És tècnica Superior de Laboratori de Diagnòstic Clínic i Biomèdic, Graduada en Biologia per la Universitat de Salamanca i Màster en Biomedicina, especialitat en Recerca Bàsica i Traslacional en Càncer per la Universitat de Barcelona. Actualment treballa com a investigadora biomèdica al Centre de Recerca Lascaray Ikergunea, en un projecte Europeu (POSITION II) de regeneració cardíaca, i fa el doctorat en Aplicació de la Tecnologia Farmacèutica al Desenvolupament de Teràpies Avançades a la Universitat del País Basc.

L’altre vídeo és de Blanca Huergo, una jove que actualment estudia Matemàtiques i Ciències a la Universitat d’Oxford i ajuda a altres joves amb la programació. És presidenta de l'Olimpíada Informàtica Europea Femenina i va ser Medalla d’Or a l'Olimpíada Informàtica Espanyola i exolímpica internacional de l’equip espanyol.
Huergo, participarà a més, a diverses xerrades per parlar sobre la seva experiència, que es podran seguir a través del seu perfil d’Instagram @blancahuergo.

Una altra activitat que es farà aquesta setmana serà la realització d'un grafiti al mur del camp de futbol de Can Misses, amb el missatge ‘No puc viure sense mi’, en la línia de la campanya que s'està fent aquests dies per a rompre els mites de l'amor romàntic, amb motiu de la celebració de Sant Valentí. El disseny del dibuix, ha estat realitzat per Inés Clapés, educadora i artista que treballa com a dinamitzadora al C-19, dins el programa Descubreix el C19, realitzant activitats per a joves d’entre 13 i 17 anys.

Wpp