Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Taula tècnica prostitucióLa Taula tècnica per a l'Abordatge de la prostitució, la tracta i el tràfic de persones amb fins d'explotació sexual a la ciutat d'Eivissa s’ha reunit per primera vegada aquesta setmana per abordar de forma pràctica els assumptes relacionats amb aquest àmbit que afecten al municipi. La trobada s’ha dut a terme després que al mes de desembre es constituís la Taula amb la representació política de les diferents administracions i entitats amb la intenció de plantejar objectius i possibles accions per dur a terme en aquest àmbit.

A la reunió, realitzada en línia, hi han participat els diferents serveis públics que tenen competències en l’atenció a les víctimes, com la Unitat contra el Crim Organitzat per a Víctimes contra la tracta amb fins d’explotació sexual (UCRIF) i la Unitat d’atenció a les famílies, per a víctimes de violència de gènere de la Policia Nacional; el Consell d’Eivissa, a través de l’Oficina de la Dona i el departament de Benestar Social; l’Ajuntament d’Eivissa, amb representants de la regidoria d’Igualtat, de Benestar Social i de Seguretat, amb Policia Local; l’Institut Balear de la Dona i l’àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. També hi participa l'associació Metges del Món Illes Balears, amb el projecte Obrint Camins a Eivissa.

La regidora d’Igualtat, Claudia Cotaina, ha assenyalat que ‘la feina a la taula tècnica és essencial per continuar treballant des dels diferents enfocaments i arribar així a propostes i solucions que puguin ser d’utilitat per a les persones en situació de prostitució, i víctimes de tracta i tràfic de persones amb fins d’explotació sexual’.

Entre els assumptes tractats a la trobada s’han proposat diferents accions per sensibilitzar a la societat sobre la realitat de les dones en situació de prostitució i tracta amb fins d’explotació sexual. Així, s’ha plantejat incloure la formació en igualtat per a l’obtenció de les llicències de taxi o en gremis com l’hoteleria o per als propietaris d’estades vacacionals, una formació que es valora dur a terme abans que comenci la temporada turística.

A la reunió de la mesa també s’ha analitzat com pot afectar la incorporació del 5G a la prostitució i s’ha plantejat la necessitat d’actuar perquè les dones amb aquesta situació puguin accedir a la regulació de la seva situació administrativa i a opcions de residència i treball.

La Taula Tècnica ha assenyalat que es continuarà treballant per establir objectius i línies d'actuació i que per això s’està estudiant la situació actual real de la prostitució i s’ha proposat que es realitzi un estudi diagnòstic de les associacions i els cossos de policia que atenen a aquestes dones.

Durant la trobada s’ha decidit a més que la Taula es reunirà cada tres mesos i s’ha fixat la pròxima sessió pel mes de maig.

Wpp