abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Visita ONCEL’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha visitat juntament a la regidora de Benestar Social, Carmen Boned, la seu de l’ONCE a Eivissa, amb motiu de la incorporació de la nova directora de l’organització a Eivissa i Formentera, l’educadora social, Iris Alemán. Alemán substitueix Mariano Torres Prats, director de l’ONCE a l’illa durant dotze anys, desprès de la seva jubilació.

Durant la visita, s’ha mostrat com es treballa des de l’ONCE amb les persones amb discapacitat de l’illa. Dues professores de l'organització han ensenyat les tecnologies i els llibres adaptats que permeten als nens ser un més a les aules i els instruments tecnològics que faciliten la vida quotidiana a l'escola, el treball o en la llar. Així mateix, s'han donat a conèixer les tècniques i eines que milloren l'autonomia personal i la mobilitat als carrers d'aquestes persones.

L'ONCE compta a Eivissa i Formentera amb 138 persones cegues afiliades de totes les edats, a les quals atorga cobertura global, des de l'educació, l'accés a l'ocupació, l'autonomia personal, la mobilitat, el coneixement de noves tecnologies, el braille, l'oci o l'esport, perquè puguin portar una vida el més inclusiva possible.

Quant a la nova directora, Iris Alemán, va néixer a Barcelona en 1993, i ha cursat el Grau d'Educació Social en la Universitat de Barcelona. Ha treballat com a coordinadora d'Animació Sociocultural i Promoció Esportiva de la Delegació Territorial de l'ONCE a Castilla La Mancha durant els últims tres anys, després d'haver estat venedora de loteries de l'Organització uns mesos a Toledo i Albacete; i agent telefònic del Contact Center Ilunion, a Sant Boi de Llobregat (Barcelona).

Wpp