Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

AgrestopL’Ajuntament d’Eivissa ha presentat avui l’aplicació AgreStop, una plataforma d’ús gratuït que facilita la protecció en casos d’agressió sexual i que des d’avui està en funcionament al municipi. A la presentació han assistit la regidora d’Igualtat, Claudia Cotaina, la regidora de Seguretat Ciutadana, Rosa Rubio, el cap de Policia Local d’Eivissa, Fermín Carcel i Mikel Goñi, gerent de l’empresa MRSystem, empresa que ha desenvolupat l’app.

Des de la regidoria d’Igualtat han explicat que la ciutat d’Eivissa és el primer municipi de l’illa en incorporar aquesta ferramenta. Es tracta d'una aplicació molt senzilla i intuïtiva on la principal funció és afavorir la comunicació amb els serveis d'emergència de la Policia Local d’Eivissa i permetre una intervenció més immediata, exercint un efecte dissuasiu que pot arribar a evitar una agressió.

‘A l’Ajuntament d’Eivissa som conscients que existeixen diferents tipus de violències contra les dones. I sempre tenim present no només la violència que s’exerceix en les relacions sentimentals, sinó aquella que s’exerceix cap a les dones pel simple fet de ser-ho, i per això volem ampliar la protecció contra la violència sexual, robaments, o qualsevol altra situació de vulnerabilitat i violència cap a les dones de la nostra ciutat. Volem que AgreStop sigui una eina que serveixi de protecció i per a una major seguretat i tranquil·litat per a totes les dones, així com visibilitzar aquestes violències que es donen arreu, també a ca nostra’, ha assenyalat la regidora d’Igualtat, Claudia Cotaina.

L'aplicació, que ja s'usa en altres punts de la península, com País Basc i Navarra, pot ser descarregada tant en telèfons Apple iOs, com en Android i per al correcte funcionament, ha d'estar executada en primer pla i disposar de connexió a internet.

Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana s’ha animat a totes les dones a que descarreguin l’aplicació per a tenir un contacte directe amb la Policia Local. La regidora, Rosa Rubio, ha explicat que des d’AgreStop 's'avisa de manera immediata al Centre Coordinador de la Policia Local sense necessitat de realitzar una trucada. La Policia Local d’Eivissa disposa de totes les eines necessàries per a rebre aquestes trucades i poder reaccionar de manera ràpida’.

L’aplicació compta amb tres funcions diferents: el botó d'alerta, perquè la persona afectada avisi directament de l'agressió; una funció perquè qualsevol persona que presenciï una agressió pugui donar avís i una tercera denominada "Acompanya'm", que permet seleccionar a una altra persona que tingui descarregada l'aplicació perquè segueixi el camí al teu destí i s'asseguri que arribes sense problemes.

La Policia Local d’Eivissa compta a les seues instal·lacions amb tres tabletes que aniran destinades a aquest ús. El cap de Policia Local, Fermín Carcel, ha explicat que ‘aquest sistema estarà les 24 hores en funcionament en el centre de coordinació. Aquesta app ens facilita molt les tasques perquè en quant s'activa l'alerta tenim en un plànol la localització de la presumpta víctima. Immediatament mobilitzarem els recursos que siguin necessaris i intentarem trucar a aquesta persona perquè ens ampliï la informació. Si no és possible ja està de camí una patrulla que comprovarà l'avís’.

Per la seua part, el gerent de l’empresa MRSystem, Mikel Goñi, ha explicat que ‘AgreStop és una aplicació que quan la usuària surt del municipi d'Eivissa pot continuar usant-la, ja que localitza el servei d'assistència més pròxim a la seva ubicació per a tenir assistència’ Goñi també ha assenyalat que ‘la motivació inicial de l'aplicació va ser cobrir aquest tipus d'agressions que necessiten una assistència ràpida i per a assistir en situacions en les quals gairebé segur és impossible fer una trucada de veu explicant què ocorre’.

La iniciativa compta amb l’ajuda de la regidoria de Modernització i el finançament del Govern de les Illes Balears, a través de l'Institut Balear de la Dona i del Ministeri d'Igualtat, Secretaria d'Estat d'Igualtat i Contra la Violència de Gènere.

Enllaç a:
· Accés a l'App AgreStop

Wpp