abril 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Cribatge platgesComencen les feines de manteniment i preparació de les platges d'Eivissa amb el cribratge de l'arena i neteja de la Posidònia Oceànica.

Aquest matí han començat les feines de preparació de les platges del municipi d'Eivissa amb el cribratge de l'arena i neteja de la posidònia a la platja de Talamanca, seguint el protocol de gestió sostenible de les platges de l'Ajuntament d'Eivissa.

Aquestes feines consisteixen, en una primera acció, en la neteja de la Posidònia Oceànica que s'ha dipositat durant els temporals de l'hivern a la vorera de les platges. Depenent de la zona on s'actua, es realitza l'obertura de canals per tal de retornar la posidònia a la mar. Posteriorment es du a terme la tasca de cribratge de l'arena i es retira l'excés de posidònia que és traslladada al punt d'emmagatzematge.

La gestió de la Posidònia Oceànica és una de les mesures més sensibles del programa de neteja de platges, ja que aquesta juga un paper indispensable en la protecció de la sorra de la platja enfront dels fenòmens meteorològics adversos.

La posidònia recollida es diposita a la zona d'emmagatzematge municipal i s'utilitza posteriorment per a ús agrari, reintegració a la platja o com aïllament en la construcció d'habitatges.

Les feines a la platja de Talamanca es perllongaran durant les pròximes setmanes i posteriorment l'operatiu es traslladarà a la platja de ses Figueretes i platja den Bossa.

Wpp