Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Un mar de possibilitatsEl CNI ofereix des de fa 25 anys cursos i activitats aquàtiques per a nens, adults i persones amb necessitats especials.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, el tinent d'alcalde, Joan Ribas, i el regidor d'Esports Agustín Perea, han visitat les instal·lacions de l'Escola de Vela del Club Nàutic Eivissa (CNI) ubicades a la platja de Talamanca. Mariano Arabí i Damián Verdera, director i comodor del club, respectivament, han mostrat als responsables polítics de Vila les instal·lacions del centre, així com les diferents activitats que s'estaven duent a terme amb nens, amb persones amb necessitats especials i amb gent gran en el marc del seu programa "Un Mar de Possibilitats". Així mateix, la comitiva ha dut a terme una trobada amb els principals impulsors dels cursos d'esports aquàtics que s'imparteixen al centre a l'estiu.


L'alcalde d'Eivissa ha mostrat el seu suport al CNI afirmant que "des de l'Ajuntament es continuarà treballant perquè el Club Nàutic Eivissa segueixi sent un referent social a nivell balear i internacional", al que ha afegit que la visita "té l'objectiu de millorar i posar en valor les instal·lacions i la feina que desenvolupa des de fa anys". Així mateix Rafa Ruiz ha concretat que "des de l'Ajuntament volem fer veure a aquells que ho critiquen que s'obliden de la gran tasca social i esportiva que porta a terme a Eivissa des de fa anys". Declaracions del primer edil de Vila d'acord amb les crítiques a la gestió del Club efectuades pel l'empresa "12 Millas", que pugna a la concessió d'aquest enclavament, en què ha matisat que "li demanaria a aquesta societat que mostrés les seves dades i la tasca que duen a terme perquè la del CNI és inigualable".

Damián Verdera ha afegit que "la nostra tasca social queda patent en les desenes d'activitats que organitzam anualment, des de regates, cursos, trobades i iniciatives socials amb col·lectius amb necessitats especials que es succeeixen al llarg de l'any i que repercuteixen directament en la ciutat".

"La nostra Escola de Vela ha format a tota una pedrera de regatistes de l'illa que han donat els millors resultats: 11 campions d'Espanya, 6 subcampions d'Espanya, 1 d'Europa i un més del món", ha apuntat. Segons concreta Verdera "això demostra l'eficàcia de la nostra escola, amb una antiguitat de més de 50 anys, tant a nivell esportiu com social". Cada estiu l'Escola Municipal de Vela ofereix cursets d'iniciació de vela, caiac i altres activitats aquàtiques per a nens i adults a la seu del Club situada a la platja de Talamanca.

Programes Socials
El Club Nàutic d'Eivissa impulsa des de l'any 2006 un programa d'activitats emparat sota el títol "Una Mar de Possibilitats" i destinat a persones amb discapacitats físiques, psíquiques i sensorials de les Pitiüses. Aquest projecte social està destinat a apropar a la mar a les més de 300 persones amb necessitats especials que passen anualment pel centre perquè puguin gaudir dels beneficis que aquesta els reporta, tant terapèutics com socials.
 "Jovens per la mar" és una altra de les iniciatives a les que ha donat vida al Club Nàutic, destinat a posar en voga la cultura, medi ambient i història de les costes d'Eivissa, i la seva qualificació de Patrimoni de la Humanitat, en el que participen tots els instituts de les Pitiüses i que ha acollit a més de 7.000 joves des del seu inici.

Enllaç a:
· Tall de veu de l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz