Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Llanos LozanoL’Ajuntament d’Eivissa vol fer públiques les seves condolències per la mort  la catedràtica Llanos Lozano, qui va ser regidora de la Corporació Municipal durant la legislatura 1983-1987. Lozano també va rebre la Medalla d'Or de la ciutat a l'any 2000.

L'Ajuntament d'Eivissa lamenta la mort de la catedràtica Llanos Lozano, una persona molt estimada per generacions d'eivissencs i eivissenques a les que va impartir classes de filosofia i gran influent en l'educació de centenars d'alumnes per la seva forma amena i oberta d'ensenyar. Lozano va ser a més regidora de la Corporació Municipal, en llistes del PSOE, durant la legislatura 1983-1987.

María de los Llanos Lozano Guevara era llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat de Múrcia, amb premi extraordinari (1949). Es va casar a Albacete, i després de passar un any a Califòrnia, va retornar a Madrid. El 1965, quan ja tenia set fills, es va instal·lar a Eivissa i va prendre possessió de la càtedra que havia guanyat a l’Institut Santa Maria, la qual va ocupar fins que es va jubilar el 1991, excepte dos anys en què fou directora de l’Institut Sa Blanca Dona.

També va impartir classes a la Universitat Oberta per a persones grans. La seva feina docent ha estat molt important, especialment per la quantitat d’alumnes que han passat per les seves classes, els quals han gaudit de la seva excepcional forma d’explicar.

Els seus Apunts de filosofia (1994) són encara una eina que utilitzen molts estudiants de batxillerat. Altres publicacions de la professora Lozano, fruit de la seva dedicació periodística en el Diario de Ibiza, són els reculls d’articles següents: Lutos y sombras (1984) i Desde mis ojos I, II i III (1997, 1999 i 2002). Dins la seva producció poètica, cal destacar el llibre Y de bruces la noche (1995), al qual va seguir un any després Algarabía.

L'Ajuntament d'Eivissa li concedí la Medalla d’Or de la ciutat a l'any 2000 per la seva tasca com a docent, que va exercir durant 30 anys i que va revolucionar la manera d'ensenyar a Eivissa animant a molts d'eivissencs i eivissenques a estudiar, i va rebre per part del  Govern Balear el premi Ramon Llull a l'any 2008.