Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

L'Ajuntament d'Eivissa i la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears signen un conveni de col·laboració mitjançant el qual els tècnics de la conselleria de Territori redactaran el projecte de rehabilitació de la UA27 de sa Penya. Per altra banda, s'han rebut la sentència favorable a l'Ajuntament d'Eivissa de desallotjament del darrer habitatge que quedava ocupat a aquesta unitat d'actuació del barri de sa Penya.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz i el conseller balear de Territori, Energia i Mobilitat d'Energia, Marc Pons, han signat un conveni de col·laboració mitjançat el qual el Govern Balear redactarà el projecte de recuperació dels habitatges de la UA27, ubicada entre els carrers Alt i Retir del barri de Sa Penya.

Els tècnics de la Direcció General d'Habitatge en col·laboració amb els tècnics de l'Ajuntament d'Eivissa redactaran el projecte bàsic i el d'Execució de rehabilitació de l'edifici de sa Penya, on es preveu la construcció d'entre 11 i 12 habitatges. Per part de l'Ajuntament d'Eivissa es facilitarà tota la documentació prèvia, plànols i llicència municipal per tal que els tècnics elaborin el projecte, el que permetrà agilitzar els terminis. El Consorci Patrimoni de la Humanitat disposarà del pressupost necessari per a dur a terme l'obra.

Per a l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, “l'objectiu es avançar en la recuperació del barri de sa Penya i no deixar de treballar en aquest camí fins que sa Penya es converteixi en un barri més dins de la nostra ciutat”

També ha agraït l'interès del Govern en el recolzament cap a  l'Ajuntament d'Eivissa i molt especialment la sensibilitat que ha mostrat la Conselleria d'Habitatge amb el barri de sa Penya. L'alcalde ha destacat que els habitatges que es construiran seran Habitatge de Protecció Oficial i en règim de lloguer.

Per altra banda, l'alcalde ha donat a conèixer la darrer sentència judicial, favorable a l'Ajuntament d'Eivissa per al desallotjament del darrer habitatge ocupat de la UA27 que es preveu executar durant el mes de setembre.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha destacat el compromís del Govern envers poder donar resposta en matèria d'habitatge en el moment del desallotjament de la unitat d'actuació de Sa Penya posant a disposició dels ciutadans d'Eivissa fins a 6 habitatges de Protecció Oficial a Mallorca.

Respecte al conveni signat avui, el conseller s'ha compromès a  entregar el projecte bàsic de rehabilitació a finals del mes de setembre per tal de que l'Ajuntament d'Eivissa pugui iniciar la tramitació mentre el Govern elabora el projecte d'execució.

El projecte arquitectònic previst conservarà les façanes de l'edifici, recuperant volumetria i composició de façanes i es preveu eliminar els afegits. També es preveu un esponjament a l'extrem de llevant on s'amplia una zona el que suposarà la incorporació d'un nou espai públic lliure per al barri. Les obres permetran incorporar les infraestructures bàsiques i el soterrament de les esteses elèctriques que fins ara no s'havia pogut fer degut a la fragmentació de les feines.

El projecte preveu la construcció a aquest espai d'entre 11 i 12 habitatges de planta baixa  més una planta  en una superfície de 940 metres quadrats destinada a habitatges de protecció oficial en règim de lloguer on també s'inclourà la construcció d'equipaments.

Àudio de la roda de premsa

Projecte de rehabilitació de la UA27 de sa Penya (PDF)

Eivissa, 20 de juliol de 2016