Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Arte sin hache

L’Ajuntament d’Eivissa, i representants i usuaris de Càritas han realitzat un acte de presentació de l’escultura realitzada en el marc del projecte social “El arte sin hache”. Es tracta d’un treball col·laboració realitzat entre els participants del programa de persones sense llar de Càritas i els alumnes de 2n curs de forja de l’Escola d’Arts i Oficis d’Eivissa.

A l’acte de presentació hi han assistit membres del departament de benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa, encapçalats pel regidor Joan Ribas, el director de Càritas Eivissa, Joan Marí, el delegat de Càritas d’Eivissa, Miguel Ángel Riera, els alumnes de forja de l’escola d’Arts i Oficis i el seu professor, Augusto Moreno, així com usuaris del programa sense llar de Càritas.

L’escultura és una obra que pretén visibilitzar el sensellarisme, una problemàtica social que es pateix tant a la ciutat d’Eivissa com a la resta de l’illa.

Els usuaris del centre de dia de Càritas  han participat  durant el procés creatiu juntament amb els alumnes de forja, amb la realització de frases sobre el que per a ells representa el sensellarisme i que després s’han inscrit sobre plaques de metall de manera que tota la ciutadania les pugui llegir.

Durant l’acte de presentació, els participants han creat una cadena simbòlica amb fulles de diari. Mentre es llegien les frases que els usuaris de Càritas han aportat a l’escultura, s’anaven rompent les baules de la cadena, de manera que al final de l’acte ha quedat rompuda per complert. Al finalitzar aquesta acció s’ha cantat la cançó de Pedro Guerra, Debajo del Puente.
L’acte ha finalitzat amb els parlaments de els participants i col·laboradors d’aquesta iniciativa i una foto de grup amb la nova escultura que queda exposada a la ciutat d’Eivissa.