Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

CanviadorsL’Ajuntament d’Eivissa inicia la campanya #EivissaConcilia amb la instal·lació d’un total de 18 canviadors per a nadons als banys d’homes o espais comuns dels edificis i instal·lacions municipals. L’objectiu és conscienciar als diferents establiments de la ciutat i garantir la coresponsabilitat entre homes i dones.

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa ha instal·lat 18 canviadors  als banys d’homes o a zones comuns dels diferents edificis i instal·lacions municipals amb la finalitat de facilitar i garantir la coresponsabilitat i la igualtat entre homes i dones. Es tracta d’una de les accions dins de la campanya #EivissaConcilia que té per objectiu treballar en la coresponsabilitat entre homes i dones.

Des de la regidoria s’havia detectat que determinades dependències municipals no garantien l’accés dels homes a canviadors per a poder realitzar aquesta tasca amb els nadons, un fet que provoca desigualtat i que trasllada el missatge de que és la dona qui ha d’ocupar-se de fets domèstics. Amb aquesta iniciativa les dependències municipals garantiran que els homes puguin dur a terme aquesta tasca.

A més des de l’Ajuntament s’han editat 200 adhesius per a col·locar als locals comercials i restaurants que també disposin d’aquest servei al banys dels homes o espais comuns per tal que puguin indicar-ho. L’adhesiu duu el hashtag #EivissaConcilia.

La regidora d’Igualtat, Carmen Boned, ha destacat que “hem de ser les institucions les principals promotores d’aquesta igualtat, i les nostres dependències han de ser modèliques en aquest sentit” i ha afegit que “per això a partir d’ara, a les instal·lacions municipals s’hi podran trobar canviadors als banys dels homes i espais comuns”.

Els 18 canviadors estan distribuïts en un total de 12 instal·lacions: Can Ventosa Teatre, Can Ventosa centre cultural per  l’entrada del carrer Pere Francès, Sala Infantil de la Biblioteca Municipal, Patronat de Música, Piscina Can Misses, Piscina es Viver, edifici municipal de Can Botino, Servei d’Atenció Ciutadana del CETIS, a l’edifici de l’Ajuntament de Plaça d’Espanya, Museu Puget, Madina Yabisa i als banys del Soto. En un futur es preveu instal·lar-ne també al Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE).