Juliol 12, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Antonio HormigoEl regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, la directora del MACE, Elena Ruiz, i l’artista Antonio Hormigo, han presentat aquest matí la nova exposició de l’autor que es podrà visitar a l’avantsala de la sala de Plens de l’Ajuntament d’Eivissa, durant aquest any. 

Es tracta d’una exposició commemorativa que resumeix molt bé, a través de les vuit peces seleccionades, el seu treball realitzat en fusta, en la que  podem descobrir l’essència de l’autor que endevina, en la matèria arbòria, formes possibles que representin sempre un cos.

L’aventura creativa d’Antonio Hormigo (Sant Antoni, Eivissa, 1933), te unes característiques molt personals. Per a l’artista, crear és fer brollar no només la bellesa de la matèria sinó una forma amagada.
 La seva manera de treballar té com a punt de partida una observació minuciosa de les branques i soques que utilitza per a realitzar les obres escultòriques. Descobreix, respectant la forma original i capritxosa de l’arbre, què s’amaga dins de la peça i li dona forma fins desvelar el resultat. . Després poleix la superfície de cada peça fins a deixar-la de tacte sedós, sense ocultar els nervis, vetes, nusos i afectes; les textures i els colors diferenciadors.
L’escultor és símbol artístic de la unió entre l’home i la naturalesa i les anàlisis i explicacions de les diferents fustes autòctones amb les que treballa, olivera, pi, sabina, garrover o ginebre, són un perfecte catàleg del que és la natura de l’illa.

El regidor de Cultura, Pep Tur, ha dit durant la presentació de l’exposició que Antonio Hormigo  ‘es un artista que mes enllà del seu propi mon de creació manté un respecte pel material que fa servir. Ha aconseguit una comunió amb la seva font de feina que el fa únic dins el panorama del l’art de l’illa’.
El regidor ha animat a la ciutadania a que s’apropi a l’exposició  i que conegui, més a prop, l’obra d’un dels artistes fonamentals de l’illa.

Per a la directora del Museu d’Art Contemporani, Elena Ruiz, ‘sovint, la primera persona sorpresa de les seves troballes possiblement sigui ell mateix. No pot partir de la seva voluntat creadora sol, com ho faria un ceramista que treballa amb l'informe fang, sinó que compta a priori amb la fusta madura i ha d'enfrontar-se a ella com a aliat o enemic a batre. I per això cada obra té una història, la de la lluita per desvetllar-davant els ulls i les mans del seu autor’.

Antonio Hormigo, ha destacat respecte al seu procés creatiu que el que fa  es enfrontar-se a la peça de fusta i seguir la veta que va trobant’.