Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Deute zeroL’Ajuntament d’Eivissa queda a deute zero amb l’amortització anticipada dels darrers crèdits que mantenia amb les entitats bancàries. Amb el pla d’amortització, iniciat al 2016, l’Ajuntament ha pagat un total de 25 milions d’euros als darrers tres anys.

El ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat aquest matí el darrer pagament del deute derivat dels diferents préstecs que mantenia amb les entitats bancàries.
Amb aquest darrer pagament, que ha estat de 8’5 milions d’euros, l’Ajuntament d’Eivissa aconsegueix quedar totalment sanejat i a deute zero.

Aquest fet permetrà destinar la partida econòmica prevista per a pagar els interessos bancaris a incrementar el pressupost per a la millora de l’estat de les infraestructures i donar més serveis a la ciutadania.
En aquest sentit, segons les previsions econòmiques, es preveu incloure als pressupostos de l’any que ve una partida de 1.413.000 euros que haguessin anat destinats a pagar els interessos i amortitzacions derivades dels diferents préstecs bancaris que mantenia l’Ajuntament d’Eivissa i que ara es destinaran a millores a la ciutat.

Amb la liquidació dels préstecs bancaris que mantenia l’Ajuntament d’Eivissa amb diferents entitats bancàries, la situació econòmic-financera queda totalment sanejada donant uns resultats molt positius.  
El pla d’amortització ha permès liquidar a l’any 2016 un total de 5’3 milions d’euros en un primer pagament de tres préstecs, 12,5 milions de deute durant l’any 2017 en vuit operacions bancaries i 8,5 milions d’euros, que s’han pagat avui, donant una xifra de deute zero per a l’Ajuntament d’Eivissa.
El pla ha estat iniciat i dissenyat a l’any 2016 per aquest equip de govern, juntament amb els serveis econòmics de l’Ajuntament d’Eivissa, amb l’objectiu de cancel·lar el deute de 25 milions d’euros que mantenia l’Ajuntament amb les entitats bancàries.