Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

A peu a l'escolaL’Ajuntament d’Eivissa obre el període d’inscripcions per als boixos i boixes que vulguin anar a peu a l’escola per a les dues primeres rutes escolars del municipi.

L’alumnat de Primària del municipi d’Eivissa ja es pot apuntar al nou servei que posa en marxa l’Ajuntament d’Eivissa, "A Peu a l’Escola". Aquest servei farà servir les rutes escolars del municipi, de les que s’han delimitat les dos primeres amb recorreguts d’un màxim d’1,5 quilòmetres. Després de diverses accions informatives als centres, on s’han repartit fulletons i pòsters, les sortides començaran, de forma pilot, després de les vacances de Setmana Santa.
Les dues rutes que es posen en marxa són, la Ruta 1, que enllaça els col·legis de Sa Real i Portal Nou amb el centre escolar de Nuestra Señora de la Consolación. La segona, la Ruta 9, va del barri de ses Figueretes fins a les escoles de Cas Serres i Poeta Villangómez.

Aquestes primeres sortides es faran amb grups de cinc infants i està previst ampliar les expedicions tan aviat com es vagin inscrivint més escolars. Els participants aniran identificats amb una tarja amb les seves dades i una armilla que els identificarà segons la ruta i el centre al que va.

El servei és totalment gratuït però fa falta una inscripció. Per donar-se d’alta al servei, ja hi ha previst un apartat específic al web de l’Ajuntament, www.eivissa.es, on els interessats podran descarregar-se el formulari per emplenar i signar. Aquestes sol·licituds, amb la documentació corresponent, es poden entregar després al Registre d’Entrada o bé al centre escolar de la ruta adscrita corresponent.

A cada itinerari hi ha delimitada una capçalera de ruta i estacions cada 250 metres per a incorporar més infants al grup. Els infants aniran acompanyats de monitors i al llarg de cada itinerari es compta amb establiments comercials adherits –identificats amb un adhesiu de la campanya A Peu a l’Escola-, on els participants trobaran ajut en cas de quedar despenjats del grup.

El programa A Peu a l’Escola busca afavorir la seguretat a les entrades i sortides de les escoles, evitant que siguin uns moments de conflicte urbà a causa de la congestió viària als accessos als centres. A més, amb la reducció del trànsit, busca una millora del medi ambient reduint la contaminació atmosfèrica i fomenta els hàbits de vida saludable.

Pels infants es planteja com una experiència que millora la convivència i fomenta els comportaments respectuosos i l’autonomia dels boixos i boixes. Amb la implicació dels comerços adherits, es contribueix a fer de la ciutat un entorn més amable i segur pels infants.

Enllaç a:
· Informació "A peu a l'Escola"