abril 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Conveni Ajuntament i Govern Balear IbDonaL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, la directora de l'IBDona, Maria Durán, han signat aquest matí l'ampliació del conveni de col·laboració entre ambdues institucions per al funcionament del Casal d'Igualtat. A la signatura també hi ha assistit la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa, i la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa, Claudia Cotaina.

L'ampliació del conveni suposa que el Govern de les Illes Balears, a través de l'Institut Balear de la Dona, aportarà una partida de 99.000 euros per a l'any 2020 i la mateixa quantitat per a 2021, augmentant en un 50% la quantitat prevista respecte al conveni signat el 2019. Per part de l'Ajuntament d'Eivissa, tal com es contempla al conveni signat el 2019, s'aportarà la quantitat de 64.500 euros per a 2020 i la mateixa quantitat per a 2021 i amb l'ampliació del conveni, es compromet a incrementar les despeses de personal destinat al Casal d'Igualtat, les despeses de manteniment i augmentar el volum de les activitats que es desenvoluparan al Casal.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha dit que 'precisament per la situació generada per la pandèmia de la Covid-19 que ha afectat de manera diferent a dones i homes en els àmbits de les cures, laboral i de violència masclista i valorant la situació posterior que ha quedat, més negativa cap a les dones, es fa molt necessari aquest increment de pressupost i donar un major impuls a les polítiques d'Igualtat i de lluita contra les violències masclistes'.
La ciutat d'Eivissa és capdavantera en polítiques d'igualtat però hem de seguir treballant i fer-ho des de la infància amb més educació, poder fer més pedagogia i seguir lluitant de manera decidida contra la xacra de la violència masclista', ha dit l'alcalde d'Eivissa.

Per la seva banda, la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern Balear, Pilar Costa, ha destacat que l'ampliació del finançament del conveni ve motivat pels acords que es van prendre a conseqüència de la Llei de Capitalitat allí on el Govern es comprometia a aportar els cinquanta mil euros més al Casal d'Igualtat.

La consellera d'Igualtat, Pilar Costa, ha ofert algunes dades generades durant aquests darrers mesos de confinament, que han estat especialment durs per les dones que han hagut d'estar confinades amb els mateixos maltractadors. La consellera ha explicat que entre el 13 de març i el 21 de juny a l'illa d'Eivissa es van rebre 139 trucades i d'aquest total 111 tenien relació amb violències masclistes. Costa ha recordat la posada en marxa per part del Govern Balear de diferents eines perquè les dones poguessin denunciar les violències masclistes.

En aquest sentit, la directora de l'IBDona, Maria Duran, ha dit que precisament l'ampliació del sistema telefònic amb la posada en marxa del sistema de missatges via WhatsApp ha estat una ferramenta molt important durant aquest confinament per a poder denunciar aquests fets. També ha anunciat l'ampliació del servei d'acompanyament a les víctimes d'agressions i d'explotació sexual a Eivissa des del mes de juny a setembre durant les 24 hores al dia.

Per la seva banda, la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa, Clàudia Cotaina, ha dit que 'mesures com la signatura aquest conveni són essencials per poder seguir treballant per a la igualtat i aquest increment de pressupost són un reflex del compromís del Govern i de l'equip de govern de l'Ajuntament en el dret de les dones i la igualtat. Sense aquestes mesures no podem avançar'.

Durant l'any 2019, al Casal d'Igualtat ha acollit un total de vuit accions en relació amb el conveni de col·laboració amb l'Institut Balear de la Dona (IBDONA) i l'Ajuntament de la ciutat d'Eivissa, i durant el que duem de 2020, ja s'han fet més duna desena d'activitats.

Enllaç a:
· Informe dades Servei 24h Eivissa