Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reforma esplai Can VentosaL'espai comptarà amb dues grans sales polivalents i nous serveis com fisioteràpia podologia i perruqueria.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, acompanyat de la tinent d'alcalde i regidora de Benestar Social i Gent Gran, Carmen Boned, la presidenta de l'Esplai de Can Ventosa, Neus Planells, i de l'arquitecte, David Calvo, de Mixis Arquitectos, han presentat el projecte de reforma de l'Esplai de Can Ventosa.

El projecte consisteix en una reforma integral de l'interior de l'Esplai que s'habilitarà per donar resposta a les activitats i noves necessitats de la gent gran del municipi on podran gaudir de nous serveis dirigits a aquest sector poblacional.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha afirmat que 'el casal de gent gran continua tenint un paper important en les polítiques d'aquest ajuntament perquè permet la participació social, les relacions interpersonals i la realització d'activitats socioculturals de les persones grans per això hem apostat per l'impuls de polítiques d'envelliment actiu que parteixen del reconeixement del valor social i el capital d'experiència de les persones grans del nostre municipi. I volem que, quan les mesures sanitàries ho permetin, tots els nostres majors gaudeixin d'un espai renovat, més ampli i més polivalent'.

La regidora de Benestar Social i Gent Gran, Carmen Boned, ha dit que 'feim una inversió important a aquest espai, al voltant dels 400.000 euros i des de l'Ajuntament hem de saber respondre a l'actualització que els temps ens demanen, però el més rellevant per nosaltres, és que ho invertim en la gent major que tant necessita tenir unes instal·lacions en bon estat, actualitzades a les seves necessitats i polivalents'.

Boned ha afegit que 'aquest nou espai està pensat de tal manera que fomentin les relacions des de diferents vessants, tant les més tradicionals com són els balls dels diumenges, els concursos que es fan per celebrar dates assenyalades, però també, que hi puguem incorporar activitats d'aprenentatge, que fomentin una vida saludable i de moviment, participativa, perquè totes les inquietuds i demandes que tenen les persones majors de la nostra ciutat, hi puguin trobar el seu espai'.

La presidenta de l'Esplai de Can Ventosa, Neus Planells, s'ha mostrat molt satisfeta del projecte de reforma i 'ha agraït el gran interès per part de l'Ajuntament d'Eivissa i del despatx d'arquitectes que han aconseguit fer un espai emblemàtic, que està al centre de la ciutat, i en el que es puguin reunir tots els socis. Per part de la Junta Directiva de l'Esplai, ja estan organitzant les activitats amb molta il·lusió perquè, quan les mesures sanitàries ho permetin, es pugui recuperar l'activitat'.

David Calvo, de Mixis Arquitectos, ha explicat que durant l'elaboració del projecte, s'ha estudiat l'espai en col·laboració amb l'Esplai per a detectar les necessitats que tenien i s'ha dissenyat un espai polivalent per a fer exposicions, gimnàstica, sala de lectura, entre altres activitats així com la incorporació de nous serveis com podologia, fisioteràpia i perruqueria entre d'altres.
L'arquitecte ha explicat que 's'ha concebut un espai polivalent, diàfan amb mobiliari adaptat a les necessitats. També es renoven totes les instal·lacions de serveis com aire condicionat i calefacció i acabats de fusteria i paviment per donar una imatge contemporània i confortable. A més es renovarà tot el mobiliari com els tèxtils, butaques, cadires, buscant un confort per a les persones majors'.

Projecte de reforma de l'Esplai de Can Ventosa

El projecte de reforma preveu l'accés al hall des del carrer Ignasi Wallis i des del pati del carrer Felip II. El hall divideix l'espai en dues parts, una zona d'estar, bar, sala polivalent, lavabo adaptat unisex, lavabo femení, lavabo masculí, sala de fisioteràpia i magatzem, i una altra zona més privada amb direcció, perruqueria, podòleg, sala de reunions i el despatx de presidenta. L'estar, el bar i la sala polivalent formen un espai diàfan que s'adapta als diferents usos segons sigui sala de lectura activitats físiques, cursos de formació, xerrades, conferències, festes, celebracions i balls.

El pati exterior es pavimenta prologant l'estar interior cap a l'exterior, se substitueixen les fusteries que divideixen aquests espais per portes corredisses de vidre per prolongar i donar continuïtat a l'espai. En el perímetre es col·loca una pantalla vegetal per esmorteir el soroll del carrer i donar privacitat.
El projecte contempla dos grans espais entre els quals es pretén difuminar la línia que delimita l'exterior de l'interior. La zona coberta es compon d'un estar, un bar, i una sala polivalent mentre que el segon gran espai seria el pati interior descobert. La substitució de les fusteries que delimiten la façana a pati per unes noves corredisses, pretenen valorar i explotar el pati interior com una continuïtat de l'espai de bar cobert.

D'altra banda, les diferents possibilitats d'ús plantejades a la sala polivalent com activitats físiques, cursos de formació, xerrades o ball, doten a aquest espai d'una gran flexibilitat per al seu aprofitament per part dels usuaris.

El pressupost d'execució del contracte ascendeix a la quantitat de 380.000 €, I.V.A inclòs. Les empreses disposen fins al 12 de novembre per a presentar les seves propostes a licitació. Les obres tindran una durada de tres mesos.

Enllaç a:
· Perfil del contractant