Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntament EivissaL’Ajuntament d’Eivissa tramita les primeres cinc sol·licituds d’ocupació de via pública en places d’aparcament, espais per a vianants o voreres on fins ara no es permetia. La Regidoria de Comerç permetrà col·locar taules i cadires sempre que la situació de mobilitat i seguretat ho permeti.

La Regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Eivissa ha resolt avui de manera favorable les primeres cinc sol·licituds que han arribat per part de bars, cafeteries o restaurants per poder ocupar espais excepcionals amb taules i cadires mentre durin les restriccions als interiors dels locals del sector de l’hosteleria. Les autoritzacions, sempre amb sol·licitud prèvia, permetran fer servir places d’aparcament, espais per a vianants o voreres on fins ara no estava permesa l’ocupació.

Aquest mateix matí s’ha constituït un equip de feina conformat per personal de la pròpia regidoria de Comerç i també dels departaments de Mobilitat, Vies Públiques i Policia, que té com a objectiu analitzar de manera ràpida i personalitzada totes les peticions que vagin arribant i donar el vistiplau sempre que es pugui, excepte en aquells casos en que hagi raons de mobilitat o seguretat que aconsellin no fer-ho.

Així, avui ja s’han autoritzat les primers cinc sol·licituds, que són totes les que han entrat fins ara, i que corresponen a locals de la zona centre de la ciutat o dels voltants del primer cinturó de ronda. L’equip de feina creat a l’efecte de revisar aquestes sol·licituds té previst reunir-se a diari mentre arribin peticions, amb l’objectiu de donar resposta ràpida a totes les peticions.

Els negocis que estiguin interessats en aquest tipus d’ocupació han de fer la seua petició al departament de Comerç, mitjançant el tràmit de sol·licitud de llicència d'ocupació de via pública (terrassa), i quedaran exemptes de pagar els metres d’ocupació que se’ls autoritzin, com ve sent norma amb totes les autoritzacions d’ocupació que s’han tramitat durant l’any 2020. Aquestes autoritzacions tenen caràcter temporal i deixaran d’estar en vigor una vegada es pugui tornar a fer servir l’interior dels locals.

La regidora de Comerç, Dessiré Ruiz, explica que l’Ajuntament d’Eivissa vol ajudar, en la mida del possible, a un sector que està patint de manera molt intensa les restriccions normatives. ‘L’objectiu és que aquells negocis que no vulguin tancar i estiguin disposats a fer l’esforç de treballar a l’exterior, tinguin el màxim de suport i ajuda per part de l’Ajuntament d’Eivissa. Autoritzarem tot el que sigui viable i demanam comprensió de tothom amb aquests negocis per poder garantir la seua supervivència en una situació tan difícil’. En tot cas, la regidora recorda que aquests permisos han de ser sempre compatibles amb l’ús per part dels vianants dels carrers i amb la seguretat viària.

Enllaç a:

· Informació i tràmit en línia a la seu electrònica