Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reunió Benestar SocialL'alcalde d'Eivissa, Rafel Ruiz, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyats de la tercera tinent d’alcalde i regidora de Benestar Social, Gent Gran i Educació, Carmen Boned, han mantingut aquest matí una trobada amb una representació del personal de l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament d'Eivissa que treballa en primera línia, com personal d'atenció a domicili de gent gran i treballadors socials que atenen persones desfavorides del centre d'acollida.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha agraït aquesta trobada en la qual hi han participat 13 treballadors i treballadores del departament de Benestar Social i ha dit que 'ha estat una reunió intensa de treball per poder entendre la realitat que es viu a la ciutat d'Eivissa i per agrair la intensa feina que fan tots els treballadors i treballadores de Benestar Social perquè estan tractant, de manera exemplar, la situació de més vulnerabilitat que es viu a la ciutat d'Eivissa’.

Durant la trobada, el personal ha explicat a la presidenta les noves situacions a les quals s'enfronten diàriament degut a l'increment de la població que atenen, fet que s'afegeix als serveis que ja es van prestant des de l'Ajuntament d'Eivissa.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat l'enorme esforç que fa el personal de Benestar Social i ha dit que 'és la regidoria que més pressupost té de l'Ajuntament. Enguany s'ha augmentat en un 11% la partida al pressupost, arribant als prop de 7 milions d'euros, i s'ha fet un esforç també per augmentar la plantilla amb la contractació d'11 persones més a aquesta àrea per tal de fer front a les necessitats que es plantegen diàriament, que són moltes. L'objectiu d'aquesta reunió també ha estat avançar estratègies i anticipar situacions de cara al futur'.

L'alcalde d'Eivissa ha posat de relleu que "la situació actual mostra una mancança històrica en infraestructures socials com el centre de baixa exigència, tot i que ja està més a prop, i ha destacat que les principals infraestructures de Benestar Social a la ciutat ja estan molt avançades com la posada en marxa del nou Servei d'Acollida Municipal, únic a l'illa, tot i l'obligatorietat que els municipis de més de 20.000 habitants disposin del seu propi servei d'acollida.

Aquest fet significa 'que els recursos s'estan ampliant, però ens hem de preparar perquè el teixit social de la ciutat, de l'illa i de Balears viurà un abans i un després degut a la crisi provocada per la pandèmia'.

Wpp