Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Carnaval en líniaL'Ajuntament d'Eivissa ha preparat un programa d'activitats en línia per celebrar el Carnaval a casa. Entre els actes virtuals hi haurà concurs de fotografies i vídeos, activitats per a joves i tallers infantils de treballs manuals i contacontes relacionats amb aquesta festa i vídeos per acostar les tradicions de carnestoltes a la ciutadania.

Les activitats, organitzades per la regidoria de Festes, comptaran també amb altres esdeveniments en línia organitzats per les regidories de la Joventut i la de Cultura.

Per a la regidora de Festes de l'Ajuntament d'Eivissa, Montse Garcia, 'enguany, a causa de la situació provocada per la Covid-19 no volíem que la ciutadania quedés sense celebrar aquesta festa i conèixer les nostres tradicions. Enguany, però haurà de ser des de casa per això hem organitzat un programa de carnaval a casa amb l'objectiu que la ciutadania pugui gaudir d'aquestes festes d'una manera alternativa, oferint activitats per a tota la família i espais de distracció i gaudiment'.

El programa inclou una activitat participativa en la qual es convida a la ciutadania a enviar una foto o vídeo de la seva disfressa i mariol·lo. Des de l'Ajuntament d'Eivissa es premiarà la participació de la ciutadania amb vals per a la compra al petit comerç de la ciutat.
Les persones interessades a participar en el concurs, hauran d'enviar una foto o un vídeo emmariol·lat o disfressat, bé sol o en família, i la fitxa d'inscripció al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. entre el 8 i el 17 de febrer. La regidoria de Festes ha previst repartir premis, en vals de compra de 30 i 20 euros cadascun, per valor de 8.000 euros a totes les persones que participin en aquesta activitat. Les 50 primeres imatges rebran un val de 30 euros per comprar al petit comerç de la ciutat i la resta de participants, un val de 20 euros. A més, les imatges es publicaran a la pàgina de Facebook de l'Ajuntament d'Eivissa i els vídeos al canal de Youtube.

El programa de Carnaval comença l'11 de febrer amb la celebració del tradicional Dijous Llarder que enguany es podrà viure a través d'un vídeo on uns güelos parlen sobre la tradició de Carnestoltes a Eivissa i donen consells de com celebrar la festa a casa. Es podrà seguir a través de les xarxes socials de l'Ajuntament dia 11 de febrer a les 18 hores.

El 12 de febrer a les 18.00 hores a la pàgina de facebook de l’Ajuntament d’Eivissa els més petits podran gaudir d’activitats en línia amb un programa específic que comptarà amb tallers de manualitats on poden participar amb les seves famílies. 

Del 12 al 16 de febrer, sota el nom 'Aprèn com celebren Carnestoltes a altres indrets del món', hi haurà activitats per als i les joves d'Eivissa que es podran seguir a les xarxes de @VilaJove.

El 14 de febrer a les 18.00 hores, a la pàgina de Facebook de l'Ajuntament d'Eivissa, farem un recorregut virtual pels diferents i més famosos carnavals del món, les seves disfresses i els seus costums. de Cádiz, Las Palmas, Venècia o Brasil.
El programa conclou el 17 de febrer, a les 17.30 hores amb un contacontes a través de la plataforma Zoom.

D’altra banda, des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, s’han organitzat diferents activitats en línia a través de les xarxes socials de la Biblioteca Municipal d’Eivissa. L’Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera també hi participarà amb la publicació de bans municipals i documents sobre el carnaval a la ciutat. D’altra banda, a la Biblioteca de Can Ventosa es decorarà la sala infantil i l’arbre temàtic amb màscares de carnaval i es farà una exposició bibliogràfica amb aquesta temàtica.

Wpp