Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Recollida residusL'Ajuntament d'Eivissa ha iniciat aquesta setmana la recollida de matèria orgànica a la ciutat. En aquesta primera fase d'implantació de recollida del residu orgànic es realitza amb 13 productors singulars, establiments que generen un gran volum de residu orgànic, als que se'ls hi realitza una recollida personalitzada.

La resta d'establiments que produeixen poca matèria orgànica, podran utilitzar els contenidors de carrer que s'instal·laran per la ciutadania a partir del mes d'abril.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha dit que 'des de l'Ajuntament d'Eivissa impulsam un nou servei de recollida i reciclatge de matèria orgànica a la ciutat. Aquest model de gestió de residus més sostenible permet la reducció de les emissions de CO₂ demostrant el nostre compromís en la lluita contra el canvi climàtic'.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski, ha afirmat que 'la fracció de residus orgànics suposa el 40% dels residus municipals que es generen a l'Illa i la recollida selectiva permet convertir-los en recursos aprofitables com el compost, aquest tractament es realitza a la nova planta de Ca na Putxa i des de l'Ajuntament d'Eivissa esperam augmentar aquest nombre d'establiments als pròxims mesos'.

Durant aquests mesos, l'Ajuntament d'Eivissa farà visites regulars als comerços i, si detecta més productors que generin gran quantitat de matèria orgànica, se'ls oferirà la possibilitat de tenir el seu propi contenidor i que quedin inclosos en aquesta primera fase de la recollida.

Des de l'àrea de Medi Ambient es preveu que la instal·lació dels contenidors específics d'orgànic als diferents barris de la ciutat s'iniciï al mes d'abril de forma progressiva.

Els 13 establiments que comencen en la implantació de la matèria orgànica són instal·lacions com el Mercat Nou i Mercat Vell, Hospital de can Misses, residències i altres establiments comercials i hotelers que generen gran quantitat de residus orgànics.

Wpp