Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

A peu a l'escolaL’Ajuntament d’Eivissa inicia una campanya per informar sobre el servei de ‘A Peu a l’Escola’, d’acompanyament a l’alumnat en el seu trajecte caminant als col·legis de sa Bodega i sa Graduada.

L’Ajuntament d’Eivissa ha iniciat aquesta setmana una campanya per informar a les mares i pares dels escolars dels col·legis de sa Bodega i sa Graduada, del servei municipal d’acompanyament ‘A Peu a l’Escola’ per a les rutes escolars 2 i 3 que facilita anar caminant als centres educatius.

El servei ja funcionava amb les rutes que van als centres de sa Real, la Consolació, Cas Serres, Poeta Villangómez i Portal Nou. Els camins escolars estan cofinançats per la Unió Europea a través dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El regidor de Movilitat, Aitor Morràs ha assenyalat que ‘l’objectiu d’aquesta iniciativa és que les famílies coneguin el servei i també donar-los suport i ajudar-los a inscriure a les seves filles i fills. Es tracta d'un servei gratuït que a més d'aquest servei d'acompanyament que permet als pares deixar als infants amb els monitors i monitores que són els que els traslladen als col·legis, pretén fomentar entre els més petits una altra manera de moure's a la seva ciutat, més sostenible i respectuosa amb el medi ambient’.

Les taules informatives estan instal·lades avui a les portes del col·legi de sa Bodega, en horari d'entrada i sortida dels estudiants. Demà divendres i el dilluns 8 de març, els informadors estaran al centre de sa Graduada.

El projecte ‘A Peu a l’Escola’ està obert a tot l'alumnat de primària de l'alumnat dels col·legis amb rutes escolars establertes i facilita als mares i pares dels estudiants un seguiment dels recorreguts del trajecte de els seves fills i filles, acompanyants per una persona adulta, a través d’una aplicació mòbil. Les rutes escolars ja en funcionament han rebut molt bona acollida, comptant durant aquest curs amb la participació de 38 infants que l'utilitzen.

El programa de Rutes Escolars busca afavorir la seguretat a les entrades i sortides de les escoles, evitant que siguin uns moments de conflicte urbà a causa de la congestió viària als accessos als centres. A més, amb la reducció del trànsit, busca una millora del medi ambient reduint la contaminació atmosfèrica i fomenta els hàbits de vida saludable.

Pels infants es planteja com una experiència que millora la convivència i fomenta els comportaments respectuosos i l’autonomia dels boixos i boixes, a la vegada que aprenen a veure la importància de l'urbanisme i la seguretat viària.

Wpp