abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

CEIP sa BodegaLa regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa ha organitzat, amb la col·laboració de l’associació El Xiringuito Teatre, una oferta formativa denominada ‘Identitats Lliures i relacions igualitàries’, dirigida a l'alumnat de primària i secundària, professorat i famílies dels centres educatius del municipi. Els tallers començaran a impartir-se el 9 de març a l’IES Isidor Macabich i el dia 15 al CEIP sa Bodega.

Les activitats estan finançades pel Govern de les Illes Balears, a través de l'Institut Balear de la Dona i pel Ministeri d'Igualtat, Secretaria d'Estat d'Igualtat i Contra la Violència de Gènere.

La regidora d’Igualtat, Claudia Cotaina, ha assenyalat que ‘l’educació i la formació en feminisme i en qüestions relaciones amb la igualtat és fonamental per acabar amb les desigualtats per raó de sexe, amb el masclisme i les violències contra les dones. Aquesta formació ha d’anar dirigida als i les joves, però també al professorat i a la ciutadania en general, ja que només serem capaços de canviar la societat si tothom té les eines necessàries per reflexionar i actuar. L’acció ha de ser col·lectiva.’

L’alumnat d’ESO i Batxillerat de l’IES Isidor Macabich rebrà vuit sessions formatives de dos tallers. El primer, ‘Cos i autopercepció en les feminitats adolescents’, serà una activitat no mixta, on es pretén generar un espai d’intimitat i confiança entre les al·lotes per treballar les opressions i condicionants de gènere que existeixen sobre els cossos de les dones. A través de la meditació, el dibuix i dinàmiques relacionals s’abordaran les violències estètiques que pateixen les adolescents, visibilitzant el seu origen patriarcal i activant practiques d’apoderament i autoestima.

L’altre taller anirà dirigit als grups d’al·lots d’ESO i Batxillerat i en ell es pretén treballar els condicionants de gènere que intervenen en la configuració de la masculinitat. Sota el nom ‘L’esfera emocional en les masculinitats adolescents’ a l’activitat es realitzaran jocs, dinàmiques relacionals i teatre on s’abordaran qüestions com l'expressió i gestió de les emocions, la pressió de grup, conductes de risc o l’exercici de la violència, tot compartint experiències viscudes en l’entorn adolescent.
També es realitzarà formació específica per al professorat del centre amb l’objectiu d’oferir les eines per elaborar i dur a terme activitats coeducatives que promoguin la transformació dels models tradicionals i tòxics de masculinitat en d’altres igualitaris i participatius en la lluita contra el masclisme.

Al CEIP sa Bodega, la formació anirà dirigida a l’alumnat de 5è i 6è de primària. A aquest centre es duran a terme tres tallers, un per aprendre a detectar estereotips, rols iviolències sexistes a l’entorn; un taller de publicitat contra el sexisme on els estudiants aprendran a analitzar la publicitat audiovisual amb perspectiva de gènere; i un altre, ‘Interculturalitats. Transformar la mirada’, al qual es faran jocs i dinàmiques teatrals per reflexionar sobre les diferents discriminacions i exclusions socials, parant especial atenció en aquelles relacionades amb l'ètnia o la cultura.

Wpp