abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

L’Ajuntament d’Eivissa se suma a la commemoració del Dia d’Europa, diumenge 9 de maig, il·luminant de color blau l’enllumenat ornamental i estàtua del passeig de Vara de Rey, el Parc de la Pau i el Casal d’Igualtat.

A més, el Consistori ha aprovat, al ple del mes d’abril, una Declaració institucional amb la qual apel·la a la unitat europea per afrontar la pandèmia de la COVID-19. El text recorda que, la COVID-19 està tenint greus repercussions econòmiques i socials en la majoria de països de tot el món i les Illes Balears són el territori que més pateix aquest impacte econòmic i laboral de tot el país.

Davant els problemes comuns, és necessari adoptar solucions compartides, amb solidaritat i corresponsabilitat, que permetin desplegar un gran programa d'inversions públiques a tota la UE i instruments financers per donar resposta a la crisi econòmica i social que es deriva d'aquesta emergència sanitària.

A la declaració es destaca també la celebració aquest any de la Conferència sobre el Futur d'Europa i s'anima a tota la ciutadania a participar en els diferents fòrums i en la plataforma digital de la Conferència i ajudin a configurar el futur del projecte europeu.

El Dia d'Europa celebra cada 9 de maig la pau i la unitat del continent. La data és l'aniversari de la denominada Declaració Schuman -ministre francès d'Exteriors que va impulsar la creació de la Comunitat Europea del Carbó i l'Acer, origen de l'actual Unió Europea-.

Wpp