Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Estadi de Can MissesL’Ajuntament d’Eivissa cedirà l’estadi de Can Misses a la UD Ibiza en règim d’exclusivitat durant els propers dos anys. La decisió ha estat adoptada després de conèixer tots els requeriments tècnics i obligacions que suposa la segona divisió de la Liga de Fútbol.

L’Ajuntament d’Eivissa cedirà a la UD Ibiza l’estadi de Can Misses en règim d’exclusivitat durant els dos propers anys per tal que pugui complir amb les obligacions pròpies de la segona categoria de la Liga de Fútbol. Aquesta decisió ha estat adoptada després de conèixer els requeriments que suposa aquesta categoria, altament exigent, i que fan pràcticament impossible que a la mateixa instal·lació pugui desenvolupar-se competició d’altres categories inferiors.

L’Ajuntament d’Eivissa i la UD Ibiza porten dies analitzant detalladament la situació, una vegada s’ha produït l’ascens d’aquest club, i després de la reunió mantinguda ahir amb La Liga, s’ha comprovat que la inversió que ha de fer el club i les inspeccions i controls als que estarà constantment sotmès seran difícilment compatibles amb l’entrada a la instal·lació d’esportistes aliens a aquest club i aquesta categoria.

Per posar alguns exemples, l’estat de la futura gespa natural estarà constantment auditat i el seu mal estat comporta sancions econòmiques; el calendari esportiu no pot estar condicionat, mai, al de qualsevol altre equip o competició; l’estadi ha de permetre l’entrada de les unitats mòbils i el sistema del VAR amb una antelació mínima de 24 hores; s’ha de garantir en tot moment la seguretat de la instal·lació i el fet que no entrin persones que no siguin del propi club, i s’ha d’assumir la responsabilitat civil sobre qualsevol cosa que passi dins mitjançant assegurança, així com sobre el material que cedeix La Liga i sobre el que també s’ha de respondre econòmicament si es produeixen danys. Per totes aquestes circumstàncies, és aconsellable que l’estadi no sigui un espai compartit per altres clubs, al manco mentre es mantinguin les circumstàncies actuals. L’Ajuntament d’Eivissa es reserva el dret de no renovar el conveni d’aquí a dos anys per poder revaluar la situació novament.

Pel que fa a la resta del contingut del conveni i les contraprestacions que farà la UD Ibiza a l’Ajuntament d’Eivissa, en aquests moments encara es treballa i serà durant els propers dies quan es podrà donar informació detallada al respecte.
Aquesta decisió ha estat comunicada aquesta mateixa tarda als representants del CD Ibiza, club que haurà necessàriament de traslladar els seus partits oficials a un altre terreny de joc. En aquest sentit, l’Ajuntament d’Eivissa els hi ha ofert l’opció de jugar en gespa natural, a la part central de la pista d’atletisme, espai que es renovarà per tal d’acollir els entrenaments de la UD Ibiza, de manera que sigui totalment compatible amb l’activitat dels atletes que fan servir les instal·lacions de la pista d’atletisme.

L’Ajuntament d’Eivissa considera que la pista d’atletisme pot ser un espai adequat per al CD de manera transitòria, fins que la ciutat pugui tenir un nou camp de futbol, ja que a més de ser un espai ubicat al complex esportiu de Can Misses, dobla en espai de grades als camps de Can Misses II i Can Cantó. El fet que es pugui jugar en gespa natural, també suposaria una passa de qualitat per a aquest club que aquesta temporada ha pujat a segona categoria RFEF.

El CD ha demanat a l’Ajuntament d’Eivissa uns dies per valorar aquesta opció o considerar altres possibilitats i en funció de la seva decisió, es constituirà un equip de feina per resoldre totes les qüestions relacionades amb la nova ubicació del club i ajudar-li en tot el que sigui possible en aquesta transició.

Finalment, també s’ha comunicat avui al Club Atletisme Pitiús la decisió i el fet que durant un temps la instal·lació de la pista d’atletisme haurà d’allotjar alguns usos nous, que en tot moment es faran compatibles amb el calendari esportiu de l’atletisme i garantiran la qualitat de les condicions d’entrenament dels i les atletes que fan ús d’aquest espai. Tots els detalls també seran treballats de manera conjunta una vegada el CD Ibiza decideixi si finalment vol jugar a la gespa natural de la pista o prefereix una altra instal·lació esportiva.

Wpp