Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Conveni cessió Can MissesLa UD Ibiza realitzarà una inversió de 2’3 milions d’euros i construirà dues pistes de futbol 7 per ajudar a reubicar equips de categories infantils.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el president de la UD Ibiza, Amadeo Salvo, han signat el conveni pel qual es cedeix l’ús de l’estadi de Can Misses al club durant un període inicial de dos anys. Aquest conveni serà prorrogable fins un màxim de dos anys més, en pròrrogues d’un any.

Aquesta cessió es produeix com a conseqüència de l’ascens a segona divisió de La Liga de futbol professional de la UD Ibiza, categoria a la que mai havia militat cap equip illenc. Es tracta d’una categoria que té una normativa específica molt estricta, que exigeix als clubs uns estàndars mínims de qualitat de totes les instal·lacions i que obligarà a fer una gran inversió i un acurat manteniment de la infraestructura.

A canvi d’aquesta cessió, el club realitzarà una reforma de l’estadi que està calculada en 2’3 milions d’euros. Aquesta reforma inclou l’adequació del terreny de joc amb gespa natural, el desmuntatge de la pèrgola de la tribuna principal, el muntatge de les torres per al sistema de càmeres de televisió i del sistema VAR, la pavimentació perimetral del terreny de joc, la reubicació de les banquetes, la reforma de vestuaris, l’adequació d’espais pels controls antidopatge, material, sala auxiliar de La Liga, sala de premsa, etc. així com totes les canalitzacions per comunicacions, baixa tensió i reg, entre d’altres.

A més, l’Ajuntament d’Eivissa cedirà la part central de la pista d’atletisme, per tal que es pugui canviar i millorar la gespa natural i pugui acollir els entrenaments de l’equip de segona divisió, ja que no és viable entrenar a diari a l’estadi amb el desgast que això suposaria per al terreny de joc. Aquesta inversió d’adequació de l’espai, així com les mesures per fer totalment compatible els entrenaments amb la pràctica de l’atletisme, també queda recollida al conveni com obligació de la UD Ibiza.

Aquest conveni té caràcter provisional ja que l’Ajuntament d’Eivissa és plenament conscient de la necessitat de construir un nou camp de futbol per donar resposta al gran nombre de practicants d’aquest esport i poder ubicar en bones condicions a totes les categories dels diferents clubs del municipi. Per això, a la vegada que l’Ajuntament d’Eivissa accelera la redacció del projecte per un nou camp, que intentarà pugui estar construït en un termini màxim de dos anys, la UD Ibiza també realitzarà una inversió que permetrà guanyar nous espais de manera immediata. Es tracta de la construcció de dues pistes de futbol 7 al costat de l’actual edifici del Patronat d’Esports, on ara existeixen unes pistes de futbol sala d’ús recreatiu i no competitiu. La UD assumirà el projecte redactat per l’Ajuntament d’Eivissa, i valorat en 326.000 euros, i executarà aquesta obra, que ha d’estar acabada en data 31 d’octubre de 2021, per tal que permeti allotjar categories infantils i així generar més espai a la resta de les instal·lacions del municipi.

El conveni preveu també el fet que el CD Ibiza pugui jugar els seus partits oficials a la pista d’atletisme, així com entrenar al manco una vegada per setmana en aquesta superfície, sempre que hagi de jugar el seu partit en gespa natural. La resta dels entrenaments els farà a un altre camp de futbol del municipi.

També es contempla al conveni que la UD Ibiza haurà de mantenir el gimnàs que està al recinte de l’estadi i que fan servir els atletes i alguns membres dels equips d’handbol o voleibol del municipi.

La UD Ibiza haurà de fer-se càrrec de totes les despeses de manteniment i personal de l’estadi, així com del subministrament de llum, aigua, assegurances obligatòries, etc.

L’Ajuntament d’Eivissa, a través del conveni, es reserva emplaçaments publicitaris per fomentar la marca Eivissa Patrimoni Mundial, rebrà un nombre d’entrades setmanals i podrà organitzar un programa d’activitats de foment de l’esport i els seus valors en el que el club tindrà l’obligació de participar de manera activa.

La curta temporalitat d’aquest conveni permetrà a les dues parts poder renegociar la situació durant els propers anys en funció de la pròpia evolució del club i de la construcció de noves infraestructures.

Wpp